judecatori

Gvernul a atacat la CCR legea PSD care prevede acordarea stimulentelor de risc pentru profesori

Politica

Guvernul a atacat la CCR legea pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învățământ în contextul epidemiei COVID-19, precum și legea care respinge OUG care permitea Guvernului să vândă acțiunile unor companii de stat.

Guvernul a atacat la Curtea Constituțională Legea pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învățământ în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-COV 2.

Potrivit legii, beneficiază de un stimulent de risc în cuantum de 2000 de lei lunar, pentru personalul didactic și în cuantum de 1500 de lei lunar, pentru personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic.

„Stimulentul de risc se acordă pe durata desfăşurării cursurilor aferente anului şcolar/universitar pe perioada stării de alertă/stării de urgență, proporţional cu timpul în care îşi desfăşoară fizic activitatea în cadrul unităţilor de învăţământ în prezența antepreşcolarilor/preşcolarilor/elevilor/studenţilor”, conform legii.

De asemenea, Executivul a sesizat CCR cu privire la Legea privind respingerea Ordonanței de urgență a Guvemului nr. 166/2020 pentm modificarea Legii nr. 173/2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naționale în activitatea economică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *