IGI – 4.476 avize de muncă emise în primele trei săptămâni ale acestui an

Social

În perioada 1 – 22 ianuarie a.c., poliţiştii de imigrări au eliberat 4.476 de avize de angajare în muncă, pentru diferite categorii de lucrători.
Dintre acestea, 4.429 au fost eliberate pentru lucrătorii permanenţi, 28 pentru lucrătorii înalţi calificaţi, 12 pentru cei detaşaţi, 6 pentru lucrătorii sezonieri, iar unul pentru lucrători transfrontalieri.

Cadrul legislativ:
Dacă aveţi cetăţenia unui stat din afara Uniunii Europene, Spaţiului Economic European sau Confederaţiei Elveţiene şi doriţi să munciţi în România trebuie să găsiţi un angajator, iar dacă acesta decide să vă angajeze, va întreprinde demersurile necesare pentru obţinerea unui aviz de angajare.

Mai multe informaţii în acest domeniu puteţi găsi accesând următorul link: https://igi.mai.gov.ro/obtinerea-avizului/.
În România puteţi fi angajat la un singur angajator, persoană fizică sau juridică, care a obţinut un aviz de angajare, în condiţiile legii.

Cererea pentru eliberarea avizului de angajare/detaşare se depune de către angajator/beneficiarul prestării de servicii la oricare dintre formaţiunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări.

Pentru eficientizarea procesului de preluare a cererilor Inspectoratul General pentru Imigrări oferă celor interesaţi posibilitatea transmiterii online a cererii şi a documentelor necesare.
Informaţii suplimentare găsiţi accesând următorul link: https://portaligi.mai.gov.ro/portaligi/informatii/tutoriale.
Comunicat de presă – Inspectratul General pentru Imigrări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *