atacul terorist

Încă un român mort în Afganistan

Social

Un militar român a fost ucis în atacul terorist care a avut loc în joi dimineață în Kabul. Este al doilea român mort la doar două zile după atentatul asupra ambasadei României, în care și-a pierdut viața un alt român.

O nouă explozie puternică s-a produs joi în centrul capitalei afgane Kabul, în apropierea cartierului general al NATO şi a unor birouri guvernamentale.

Talibanii au revendicat responsabilitatea pentru atentatul sinucigaş cu maşină-capcană din Kabul, care a vizat un punct de control din apropierea cartierului general al misiunii Resolute Support a NATO.

Informația a fost confirmată de premierul Viorica Dăncilă, care a transmis condoleanțe familiei soldatului ucis în Afganistan.

„Condoleanțe familiei soldatului român căzut astăzi la Kabul și tuturor celor care au pierdut pe cineva. Este încă o tragedie, încă un eveniment cumplit care ne îndurerează, ne zdruncină, dar ne și obligă, în egală măsură, să continuăm să condamnăm și să luptăm cu toate forțele împotriva terorismului, acest flagel menit să semene ură și teamă. Sunt cu sufletul alături de cei aflați în durere și reiterez ferm sprijinul Guvernului României pentru acțiunile de instaurare a păcii și stabilității în Afganistan”, a scris premierul Dăncilă pe Facebook.

Și președintele Klaus Iohannis, a transmis un mesaj de condoleanțe pentru militarul ucis la Kabul:
„Îmi exprim întreaga compasiune pentru pierderea vieții militarului român, care a decedat, în această dimineaţă, în Kabul, Afganistan, în urma unui atentat terorist executat cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra autovehiculului pe care-l conducea. Armata României este și va continua să fie o instituție fundamentală a națiunii noastre, care merită recunoștința și prețuirea tuturor românilor şi care-şi va face în continuare datoria, alături de aliaţii şi partenerii noştri pentru menţinerea păcii şi securităţii internaţionale.

Prezența militarilor români în Afganistan, ca și în alte teatre de operații este o dovadă a statutului României de furnizor de securitate și stabilitate și o componentă importantă a apartenenței noastre la comunitatea euroatlantică.

Transmit condoleanțe familiei îndoliate și le sunt alături în aceste momente dureroase.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *