InfoCons face recomandări pentru achiziţiile de bijuterii

Social

Ziua Internațională a Femeii, sărbătorită la data de 8 martie, este un moment dedicat celebrării și recunoașterii tuturor femeilor ! Cu această ocazie, echipa InfoCons transmite tuturor doamnelor și domnișoarelor cele mai călduroase urări, precum și tradiționalul „La mulți ani” !

Fie ca acest anotimp să vă aducă împliniri pe toate planurile și să aveți o zi de 8 martie plină de armonie şi bucurii, cu o 9atitudine !

Cu ocazia zilei de 8 martie , cu siguranță doriți să le surprindeți pe doamne și domnișoare cu un cadou deosebit , iar în cazul în care doriți să achiziționați bijuterii, trebuie să aveți în vedere următoarele :
1.Asigurați-vă că locul de unde cumpărați beneficiază de o autorizație pentru vânzarea de obiecte din metale prețioase și pietre prețioase .

2.Prețurile de vânzare ale metalelor prețioase și ale pietrelor prețioase nu sunt impuse de nicio instituție de stat .
3.Evitați să cumpărați bijuterii de la persoane care „vă acosteaza” pe stradă sub diverse pretexte !
4.Nu cumpărați obiecte din metale prețioase cu greutate suspectă !
5.Cereți informații complete despre produs, preț, condiții de cumpărare (dacă acestea există) și, neapărat, precizarea că piatra este NATURALĂ .

6.Feriți-vă de oferte de vânzări nesolicitate și de la persoane neautorizate .
7.Asigurați-vă că veți primi un Certificat de calitate în original, însoțit de factură sau bon fiscal .
Certificatul de calitate trebuie să conțină în mod obligatoriu :
– detalii corecte, precise și complete referitoare la produsul cumpărat (titlul metalului, natura pietrelor, etc) . Natural/Sintetic/Artificial
– datele de identificare ale operatorului economic de unde achiziționati produsul .
1.Asigurați-vă că primiți factura fiscală sau bonul fiscal care să ateste cumpărarea produsului de la operatorul economic în cauză ;

2.Cereți informații suplimentare despre garanția oferită produsului și eventualele probleme de service care pot să apară ;
3.Verificați politica respectivei companii de returnare a bunurilor, în cazul apariției unor defecte ulterioare care nu țin de cauze mecanice ce pot interveni în momentul purtării .

InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu Aplicația Gratuită InfoCons ce pune la dispoziția utilizatorilor alerte rapide pentru produsele nealimentare, printre care și bijuterii, la nivelul Uniunii Europene, actualizate în timp real.
Prin descărcarea aplicației din App Store , Google Play sau App Gallery, consumatorii au acces direct și transparent la alertele rapide pentru produsele nealimentare, actualizate zilnic și însoțite de detalii precum :
– denumire produs ;
– țara vizată ;
– gradul de risc ;
– orginea produsului ;
– data la care intră alerta în vigoare ;
– fotografia cu produsul vizat .

Atenție! Înainte de achiziționare , accesați Aplicația InfoCons pentru a vă asigura că produsele nu fac sau nu au făcut obiectul alertelor pentru produsele nealimentare emise de Uniunea Europeană ! Comunicat de presă – InfoCons

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *