InfoCons – Prețurile globale ale energiei vor crește cu 50% până la sfârșitul anului 2022 și vor rămâne ridicate în anul 2023

Social

Mișcarea de Protecția Consumatorilor a stabilit ca tema Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor pentru anul 2023 să fie „Responsabilizarea consumatorilor cu privire la tranziția la energie curată.”

An de an, pe 15 martie sărbătorim Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor. Mișcarea de Protectia Consumatorilor a stabilit tema pentru anul 2023: responsabilizarea consumatorilor cu privire la tranziția la energie curată.
Tema aleasă de Mișcarea de Protecția Consumatorilor vine în contextul în care prețurile globale ale energiei vor crește cu 50% până la sfârșitul anului 2022 și vor rămâne ridicate în anul 2023.

Împreună cu creșterea prețurilor la alimente și energie, consumatorii de pretutindeni își schimbă radical stilul de viață pentru a avea acces la nevoile esențiale. În cel mai recent sondaj privind statisticile membrilor, peste 80% au raportat faptul că consumatorii își ajustează bugetele pentru a-și plăti facturile la energie.

Creșterea accesului la energie accesibilă, fiabilă, durabilă și modernă va juca, de asemenea, un rol major în prevenirea schimbărilor climatice catastrofale, schimbările de consum recunoscute acum și estimate că vor reduce emisiile viitoare de gaze cu efect de seră cu 40-70%.

Prin semnalarea acestor probleme globale, Mișcarea de Protecția Consumatorilor sprijină consumatorii prin criza costului vieții și prin promovare accesului la energie durabilă la scară globală.
InfoCons se alătură și implementează strategia globală prin demararea campaniilor de educare și informare a consumatorilor.

Pentru a veni în sprijinul consumatorilor, Aplicația InfoCons pune la dispoziția acestora posibilitatea scanării codului QR de pe eticheta energetică a produselor electronice și electrocasnice. Odată cu această posibilitate, consumatorii pot alege în cunoștință de cauze produsele electronice și electrocasnice potrivite nevoilor lor.
Aplicația Gratuită InfoCons face posibilă scanarea produselor electrocasnice și a dispozitivelor electronice, pentru aflarea informațiilor precum:

-Calculator pentru consumul de energie;
-Clasa energetică;
-Producător;
-Informații generale tip caracteristici tehnice;
-Comparaea cu alte produse similare.

Din categoria produselor electrocasnice și a dispozitivelor electrice ale căror coduri QR pot fi scanate cu Aplicația Gratuită InfoCons fac parte:
-Frigidere;
-Mașini de spălat vase;
-Mașini de spălat haine;
-Uscătoare;
-Televizioare și monitoare pentru computer.

Aplicația InfoCons este disponibilă pe toate sistemele de operare: IOS, Android și Huawei.
„Protecția Consumatorilor este în primul rând despre noi, despre fiecare, despre calitatea vieții noastre! Înainte de a discuta despre produse și servicii, trebuie să realizăm că protecția consumatorilor înseamnă să avem o viață bună într-un mediu curat prin protecția mediului, iar aceasta se poate doar printr-o atitudine a fiecăruia dintre noi! Fiecare trebuie să adoptăm o9atitudine!”
Comunicat de presă InfoCons.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *