Instagram

Instagram introduce instrumente de verificare a varstei utilizatorului

Lifestyle

Începând de luni, orice persoană care încearcă să îşi editeze data nașterii pe Instagram de la sub 18 ani la peste 18 ani va fi rugată să îşi dovedească vârsta fie prin încărcarea actului de identitate, fie prin înregistrarea unui selfie video care va fi analizat de o tehnologie independentă de estimare a vârstei.

Instagram a declarat că noul sistem va contribui la asigurarea faptului că utilizatorii au o experienţă adecvată vârstei pe platformă.
Militanţii pentru siguranţa online au cerut de mult timp ca tehnologia de verificare a vârstei să devină obligatorie pentru a proteja copiii de conținuturi inadecvate şi potențial dăunătoare, potrivit Independent.
În cadrul sistemului Instagram de estimare a vârstei, compania colaborează cu firma britanică Yoti, specializată în această tehnologie.

Cele două companii au declarat că, după ce un utilizator îşi înregistrează selfie-ul, acesta este partajat cu Yoti, care folosește tehnologia sa pentru a analiza trăsăturile faciale şi apoi transmite o estimare a vârstei către Instagram.

Acestea menţionează că tehnologia Yoti nu este o tehnologie de recunoaștere facială şi, prin urmare, nu poate identifica sau recunoaște pe nimeni, ci doar estima vârsta feţei care îi este prezentată.
Niciun detaliu al contului nu este partajat cu Yoti în timpul acestui proces, iar imaginea este ştearsă instantaneu atât de Yoti, cât şi de Instagram după ce vârsta a fost estimată, spun firmele.
Instagram a început să testeze pentru prima dată acest sistem într-o serie de alte ţări la începutul acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *