Insula Elafonisos – o perlă între Marea Egee și Marea Ionică

Actualitate Lifestyle

Elafonisos este o mică insulă grecească situată între peninsula Peloponez și insula Kythira. Se află în largul coastei Cape Malea și Vatika și aparține regiunii Peloponez. Elafonisos este un loc fermecător, o oază de liniște cu unele dintre cele mai frumoase plaje cu nisip alb.

În ceea ce privește monumentele, muzeele sau rămășițele antice, nu există multe de văzut, dar dacă doriți să vă petreceți vacanța în liniște și să vă scăldați în apa spectaculoasă este insula perfectă.

Evident, nu trebuie să vă așteptați la viața de noapte din Mykonos – Elafonissos este o insulă mai potrivită pentru cei care preferă să se bucure de plajă, de mâncare bună și de o viață relaxată. Poate fi enumerată printre insulele grecești preferate de cei care petrec vacanța în familie, fără a uita că a fost întotdeauna o destinație preferată pentru cei care iubesc călătoriile cu autocarul și pentru motocicliștii – iubitori de vacanțe pe două roți.

Rețeaua rutieră a insulei constă în principal din două drumuri care rulează de-a lungul coastelor. Nu toate drumurile interioare sunt asfaltate și nu există serviciu de autobuze, dar este posibil să călătoriți cu taxiul sau să închiriați scutere.

Printre obiectivele turistice de neratat se numără: biserica Agios Spyridon situată pe un promontoriu special construit. Această mică biserică datează din 1858 și admirarea ei la apusul soarelui, în timp ce au loc rituri ortodoxe este cu adevărat o priveliște sugestivă; Castelul “Pyrgos ton Meladon” construit la sfârșitul secolului al XVIII – lea, și câteva descoperiri arheologice pe insulă și în zona înconjuratoare – un oraș scufundat și un loc de înmormântari din Epoca de Cupru în zona Pavlopetri.

În ceea ce privește paljele de pe insula Elafonisos, plaja Simos este considerată una dintre cele mai frumoase din Grecia și ar fi suficientă pentru a petrece o vacanță în această mica insulă, situată la la 10 minute (cu feribotul) de Pounta. Este situată în partea de sud-est a insulei și este alcătuită din două golfuri separate de o fâșie de nisip foarte fin. În plus, apele sale turcoaz și incredibil de transparente sunt cu adevărat irezistibile, iar plaja sălbatică este cufundată în natura cea mai curată. Pe scurt este adevărat paradis.

Ușor de accesat, dotată cu servicii esențiale și mai presus de toate frumoasă, Simos este o plajă iubită în egală măsură de cupluri, familii cu copii mici dar și de cei singuri. În lunile iulie și august este foarte aglomerată, dar fiind foarte mare este posibil să găsiți și un colț mai liniștit.

A doua cea mai faimoasă plajă din Elafonissos este Panaghia, situată pe partea opusă a insulei. Se mai numește Kato Nisi. Este cea mai indicată pentru a vă bucura de apusul fantastic pe insulă. Panaghia are nisip auriu și are vedere la o mare turcoaz, cu fața spre niște insule stâncoase.

Există, de asemenea, o mică tavernă; parcarea este chiar lângă plajă.
Plaja Kontogoni este de fapt prima plajă pe care o întâlniți când ajungeți din Pounta, pe coasta de est și este caracterizată de o întindere lungă de nisip auriu. Zona este cea mai bogată în taverne, baruri și cluburi unde vă puteți bucura de bucătăria delicioasă a Greciei.

O plajă și mai puțin cunoscută este Lefki, un golf alb, nu departe de Simos. Plaja Lefki este o mică ascunzătoare, o mică fâșie de nisip și roci înconjurate de dune. Golful este adesea un refugiu pentru ambarcațiunile mici, deoarece este adăpostit de vânt. În cele din urmă, amintiți-vă că aproape toate plajele de pe insulă vă permit să practicați sporturi precum windsurfing și snorkeling.

Viața de noapte este concentrată pe malul mării, care este ocupat de mesele restaurantelor și de baruri, unele cu muzică lounge. Elafonissos este insula peștelui proaspăt prins și a produselor cultivate local, pe care le puteți gusta într-una dintre tavernele albe și albastre de pe insulă.

De încercat, pe lângă tradiționalul tzatziki, sunt, fără îndoială, chiftelele de caracatiță, calmarul prăjit sau melitzanosalata ( o cremă pe bază de vinete). Pentru a încheia masa, puteți încerca un pahar Ouzo (băutură alcoolică tradițională, cu gust de anason). Descoperiți dulciurile tradiționale, pe care le găsiți într-o gamă largă de deserturi similare cu baklavaua, pe bază de sirop.

Satul Elafonisos oferă majoritatea serviciilor esențiale și este ușor accesibil din toate părțile insulei (la aproximativ 10 minute cu mașina de plaja Simos).

În ceea ce privește cazarea, la fel ca în toate insulele grecești, principalele case de vacanță sunt studiourile sau apartamentele mici (adesea cu una / două camere), dotate cu chicinetă, dormitor și baie. Managerii studiourilor sunt, în general, foarte amabili și prietenoși, la fel ca și locuitorii, și oferă cazare la prețuri accesibile, care sunt în același timp adecvate nevoilor tipice ale unei vacanțe pe o insulă grecească. Insula Elafonisos, fiind foarte mică, nu dispune de multe locuri de cazare. Pe lângă studiouri, există însă și câteva hoteluri și un camping lângă faimoasa plajă Simos.

Dacă intenționați să ajungeți la Elafonissos cu avionul, cel mai apropiat aeroport este aeroportul Kalamata, apoi închiriați o mașină și în aproximativ 3 ore veți ajunge la feribotul care duce spre insula viselor. Feriboturile sunt foarte frecvente, existând o conexiune la fiecare jumătate de oră.

Cel mai bun moment pentru a vizita insula greacă Elafonissos este în perioada mai – octombrie, când temperaturile sunt ridicate și sunt în jur de 28-30 °.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *