Insula Ulko-Tammio (Finlanda) devine prima destinație turistică fără telefoane

Lifestyle

Insula Ulko-Tammio, situată în Golful de Est al Finlandei, se declară prima insulă turistică din lume fără telefon, iar autoritățile îi îndeamnă pe vizitatori să se bucure mai mult de natură, potrivit CNN.

„Insula Ulko-Tammio, care se află în largul coastei Haminei, va fi o zonă fără telefon în această vară. Vrem să-i îndemnăm pe turişti să-şi închidă dispozitivele inteligente şi să se oprească şi să se bucure cu adevărat de insule”, a declarat Mats Selin, expert în turism insular la Visit Kotka-Hamina, potrivit unui comunicat de presă.

Unul dintre cele 41 de parcuri naționale ale Finlandei, Ulko-Tammio este nelocuit de oameni, dar găzduiește multe păsări și plante rare, pe care vizitatorii le pot observa în excursii de-a lungul traseelor naturale ale insulei sau din turnul de păsări.

Participarea la detoxifierea digitală pentru turiști de pe Ulko-Tammio este voluntară și, deoarece insula este acoperită de o rețea mobilă funcțională, tentația va fi mereu prezentă. Cu toate acestea, personalul de la Parks & Wildlife Finland, compania care administrează insula, speră ca propunerea să funcționeze.

„Oprirea telefonului, explorarea naturii și întâlnirea față în față cu oameni vă vor îmbunătăți starea de spirit și bunăstarea”, a declarat Sari Castrén, psiholog și manager de cercetare la Institutul finlandez pentru sănătate și bunăstare, într-un comunicat de presă. „Petrecem nenumărate ore derulând feedurile noastre de pe rețelele sociale, așa că luarea unei scurte pauze de la ele înseamnă că aveți mai mult timp pentru experiențe noi.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *