Insulele Maldive – bijuteriile Oceanului Indian

Actualitate Lifestyle

Republica Maldive este o țară insulară formată dint-un grup de 26 de atoli, care includ peste 1000 de insule locuite și nelocuite, situată în Oceanul Indian, lângă India și Sri Lanka și este traversată de linia Ecuadorului, ceea ce o face o țară tropicală.

Insulele sale așezate ca niște bijuterii în Oceanul Indian sunt cunoscute peste tot în lume pentru plajele albe, apele cristaline și peisajele tropicale, comparate adesea cu un Paradis pământesc. Cu alte cuvinte, este locul ideal pentru a petrece o vacanță de vis, sau o lună de miere și nu numai: cine romntice pe plajă la lumina lunii, croaziere la apus, savurând aperitive, relaxare în splendidele Spa –uri , totul pentru o evadare din viața de rutină și agitată trăită de majoritatea dintre noi. În Maldive, timpul pare să stea pe loc. Totul este minunat și relaxant, locul perfect pentru a petrece timp de calitate.

Clima și temperatura apei sunt întotdeauna ridicate, dar sunt posibile furtuni scurte și intense din mai până în noiembrie, deci cel mai bun moment pentru o vacanță este cu siguranță din decembrie până în aprilie.
Vacanța în Maldive poate fi o experiență de neuitat. Culorile, mirosurile și aromele acestor insule vă vor oferi un sentiment unic de pace și libertate, și cu siguranță vă vor rămâne în suflet mult timp.

Apele cristaline ale Oceanului Indian sunt ca un imens acvariu natural în care trăiesc rechini, broaște țestoase și multe specii de pești. Adâncimile sunt diferite, ceea ce face posibilă orice tip de scufundare. Pentru pasionați se organizează mini croaziere de câteva zile, între insule pentru a face scufundări în această mare fabuloasă, ideală pentru iubitorii sporturilor pe apă printre care se numără: scuba divingul, windsurfingul sau kitesurfingul.

Chiar și celor cărora nu le place pescuitul pot încerca să o facă, nopatea, în Maldive. De îndată ce apune soarele, localnicii merg la pescuit și spectacolul la care se asistă este cu adevărat ieșit din comun – în Maldive se produce noaptea un fenomen numit bioluminiscență datorită căruia marea agitată produce o lumină fluorescentă care se vede foarte bine în întuneric.

Dacă, pe lângă aspectul exotic al Maldivelor, doriți să aprofundați cultura, obiceiurile și tradițiile locuitorilor săi, este recomandabil să vizitați Malé(capitala). Un loc de vizitat în inima orașului Malè este Muzeul Național. Cu siguranță va fi un mod de a învăța ceva despre istoria Maldivelor și de a afla despre obiceiurile și tradițiile lor.

Un alt obiectiv este Moscheea Hukuru Miski situată în inima orașului Male. Această moschee este cea mai veche din toate insulele. Este faimoasă pentru cupola sa aurie, care este vizibilă de oriunde de pe insulă.

Petreceți câteva ore printre case colorate și piețe aglomerate. Pentru pasionații de cumpărături, acesta este locul perfect. Există multe obiecte de cumpărat, fără a cheltui sume mari. Tipice sunt covorașele țesute manual, numite kunaa, cu o culoare caracteristică neagră sau maro. În aceste părți, deoarece religia predominantă este musulmană, ele sunt folosite pentru rugăciune sau chiar pentru a acoperi paturile și scaunele.

La fel de căutate sunt obiectele din lemn lăcuite în negru, galben și roșu și cele realizate din coji de nucă de cocos. Stofele precum sarongurile din bumbac și coșurile împletite cu frunze de palmier sunt, de asemenea, frumoase.

Nu lipsesc restaurantele și barurile unde puteți gusta mâncăruri tradiționale, în principal pe bază de pește – în special tonul este pregătiti în diferite moduri. Băutira locală este Raa, un vin de palmier dulce.

Din Malè pleacă feriboturi, hidroavioane și bărci cu motor pentru a ajunge la destinația finală. În multe locuri, recifurile de corali sunt accesibile înotând. Acestea au o faună foarte variată. De asemenea, puteți face snorkeling.

Trebuie amintit că doar zece dintre atoli sunt deschiși turismului și că din cele peste 1000 de insule, doar o sută sunt exploatate de turism. Prin urmare, cea mai mare parte a teritoriului rămâne închisă turiștilor și majoritatea locuitorilor nu au niciun contact cu cei care vin de departe, cu excepția celor implicați în turism în stațiuni și în capitala Malé.

Nu este ușor de spus, ce atol ar trebui să alegeți, deoarece frumusețea este garantată peste tot. Dar diferențele se referă, de exemplu, la prezența mai mică sau mai mare a resorturilor pe insule, lux și dorințe. Există, de exemplu, zone mai potrivite pentru scafandri și altele mai bune pentru cei care doresc doar să se relaxeze.

Punctul de plecare obligatoriu va fi, totuși capitala Malé, unde se află principalul aeroport internațional din Maldive. Cu o suprafață de 6,8 kilometri pătrați și o populație de aproximativ 105.000 de locuitori(o treime din populația țării), este una dintre cele mai mici capitale din lume, atât de mult încât poate fi vizitată în întregime în câteva ore.

Pentru a ajunge apoi la insula aleasă pentru vacanță, este necesar un transfer scurt sau lung, cu hidroavionul sau cu bărcile cu motor. Pentru atolii mai îndepărtați există posibilitatea de a utiliza zboruri aeriene interne, așa cum se întâmplă adesea pentru atolul Baa.

O oprire obligatorie pentru pasionații de scufundări este atolul Baa, inclus în Patrimoniul UNESCO. Marea este superbă, viața naturală este înfloritoare, iar plajele sunt printre cele mai frumoase, nu numai din Maldive, ci și din lume.

Pe lângă insulele menționate deja, vizitați și Huraa și Dhiffushi, încă legate de cea mai veche tradiție – veți putea vedea de aproape spiritul cel mai autentic al Maldivelor.

Lhaviyani, pe de altă parte, este principala insulă pentru pescuit, conservare și export de pește, accesibilă și cu hidroavionul.
În ceea ce privește cazarea, Maldive oferă o mare varietate de tipuri de cazare pentru vacanțe de vis. Răsfățați-vă cu luxul și confortul de neegalat ale resorturilor construite special pentru a vă satisface nevoile de vacanță.

Fiecare insulă oferă o experiență unică. Unele insule sunt populare pentru luna de miere, în timp ce altele sunt populare pentru vacanțele de familie. Unele resorturi oferă acces la celebrele site-uri de scufundări și surf, în timp ce altele oferă oportunități nelimitate de aventură și sport.

Dimensiunea insulei și poziția acesteia nu afectează neapărat nivelul structurii pe care o găzduiește. De fapt, pe fiecare insulă există un singur resort, care poate fi ieftin sau super-luxos, cu diferențe de preț foarte mari.

Pentru a merge în Maldive este necesar un pașaport cu valabilitate de cel puțin 6 luni, bilet de avion dus-întors, viză de intrare (viza de turist de treizeci de zile se acordă direct la aeroport, la intrarea în țară). Începând cu 5 ianuarie 2016, pentru a intra în țară, este necesar să aveți un pașaport electronic.

Pentru a ajunge în Maldive nu există zboruri directe din București. Toate itinerariile fac cel puțin o escală. Din principalele capitale europene puteți ajunge în Maldive. De la Londra, de exemplu, există zboruri cu escală pentru Male, ca de la Frankfurt pe Main. De la Istanbul, pe de altă parte, există zboruri directe care vă vor duce la destinație în 10 ore. Principalele companii aeriene care acoperă această rută sunt Turkish Airlines, Qatar Airwais și Emirates.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *