Întâlnire a Premierului Marcel Ciolacu cu o delegaţie a Băncii Mondiale

Politica

Premierul Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu delegaţia Băncii Mondiale condusă de Asad Alam, director regional pentru creştere echitabilă, finanţe şi instituţii pentru Europa şi Asia Centrală.
În cadrul întâlnirii, Premierul a afirmat că digitalizarea este principalul instrument prin care Guvernul are în vedere îmbunătăţirea serviciilor publice şi aducerea cât mai multor fonduri la buget.

Totodată, oficialul roman a reiterat faptul că menținerea stabilităţii economice a României în contextul actualei dinamici geopolitice este o prioritate a Guvernului şi o strategie eficientă de atragere a investitorilor.
Şeful Executivului a prezentat setul de măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale, eficientizarea colectării şi de reducere a cheltuielilor bugetare luate de Guvern.

„Digitalizarea este principalul instrument prin care avem în vedere îmbunătăţirea serviciilor publice şi aducerea cât mai multor fonduri la buget pentru a finanţa programele sociale şi de dezvoltare economică”, a subliniat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Potrivit Executivului, reprezentanţii Băncii Mondiale au apreciat atenţia acordată de Guvernul României digitalizării pentru monitorizarea cheltuielilor publice şi a arătat disponibilitatea de a oferi asistenţă autorităţilor române pentru atingerea obiectivelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *