asistenta sociala

Investiție de jumătate de miliard de euro pentru un proiect de asistență socială

Social

Peste jumătate de miliard de euro va fi investit de către statul român într-un proiect de asistență socială urmând să fie angajați 4.000 de asistenți maternali.

Proiectul este finanțat fonduri europene și va fi implemntat pentru protecția copiilor, a comunicat ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

Ea participat, alături de premierul Viorica Dăncilă, la ceremonia de semnare a protocolului de colaborare în vederea implementării proiectului „TEAM -UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman.

„Grija faţă de copiii noştri, apărarea şi protejarea drepturilor copiilor reprezintă o prioritate a Guvernului Dăncilă. Într-adevăr, acest proiect pe care astăzi îl implementăm reprezintă cea mai mare investiţie din fonduri europene în domeniul asistenţei sociale.

Cu o valoare de 568 de milioane de euro, cu două componente, pe de o pare, asigurăm plata salariilor asistenţilor maternali iar a doua componentă este asigurarea unui cadru familial de îngrijire pentru cei 22.000 de copii care se află în centrele de plasament din România şi trecerea lor în îngrijirea în cadrul comunităţii, pentru că fiecare dintre copiii noştri are nevoie şi merită căldura şi dragostea pe care o pot avea într-o familie”, a spus Rovana Plumb.

Ministrul Fondurilor Europene a subliniat rolul social al statului de a asigura resursele materiale şi a arătat că nimic din toate acestea nu ar putea să însemne ceva fără oamenii care îşi dedică timpul îngrijirii copiilor cărora le lipseşte căldura unui cămin.

„Doresc să le mulţumesc tuturor celor 11.000 de asistenţi maternali activi şi în cadrul acestui proiect avem în vedere angajarea a încă 4.000 de asistenţi maternali. Toţi vor beneficia de cursuri de instruire, de informare, de consiliere împreună cu toţi cei care lucrează în sistemul de asistenţă socială şi protecţia copilului din România, fie prin participarea direct la cursurile tradiţionale, fie prin accesarea unei platforme digitale”, a adăugat Rovana Plumb, care le-a mulţumit,
totodată, reprezentanţilor Autorităţii pentru Protecţia Copilului şi instituţiilor din domeniu implicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *