Klaus Iohannis-Dodon

Iohannis a vorbit cu Dodon la New York – despre „drumul european al Republicii Moldova„

Politica Actualitate

Aflat la Adunarea Generală (a 74-a) a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), preşedintele Klaus Iohannis a avut o scurtă întrevedere cu omologul său de la Chişinău, Igor Dodon.

“Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat în cadrul întrevederii că, din perspectiva României, drumul european al Republicii Moldova, pe care Bucureştiul îl susţine cu fermitate, este singura opţiune de natură să aducă prosperitate cetăţenilor săi. Totodată, preşedintele României a evidenţiat importanţa menţinerii şi dezvoltării Parteneriatului Strategic bilateral pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, ca relaţie specială, strategică şi care trebuie să aibă permanent substanţă”, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

„În acest context, Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat sprijinul extrem de consistent pe care România l-a acordat şi îl acordă Republicii Moldova prin proiectele strategice de interconectare şi prin proiectele cu impact social pozitiv şi asupra nivelului de trai al cetăţenilor, finanţate şi derulate de ţara noastră. În acelaşi timp, Preşedintele României a făcut apel la valorificarea în plan pozitiv a patrimoniului comun de istorie, cultură şi limbă română, care nu pot şi nu trebuie în niciun caz să fie negate sau instrumentate politic în Republica Moldova”, potrivit sursei citate.

Într-o postare pe pagina lui de Facebook, Dodon a scris că a discutat cu Klaus Iohannis și despre caracterul strategic al cooperării dintre cele două țări, menționând faptul că România este cel mai mare partener comercial al Republicii Moldova.

„Am adus mulțumiri conducerii României pentru susținerea Republicii Moldova în domenii de interes major și pentru realizarea mai multor programe și proiecte importante, inclusiv in domeniul economic, social, energetic. În context, am reiterat faptul că relațiile cu statul vecin constituie o prioritate pentru administrația prezidențială”, a scris Dodon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *