Italia

Italia ia în calcul măsuri drastice pentru a evita să fie copleșită de turiști în sezonul estival

Externe

Odată cu apropierea sezonului estival, Italia e pe cale să pună în aplicare măsuri drastice pentru a evita să fie copleșită de turiști.

Potrivit cotidianului „La Stampa”, revenirea vizitatorilor sufocă unele centre urbane italiene.
De la sfârșitul pandemiei și izolarea acesteia, Italia a redevenit una dintre cele mai populare destinații din lume. Milioane de vizitatori se înghesuie în orașele și localitățile din peninsulă, provocând „situații periculoase” pentru localnici. Potrivit observatorilor italieni, redresarea turismului a fost considerată „prea violentă”.

Panorama superbă a orașului Portofino din Liguria, un mic port de 400 de locuitori, are un mare succes pe rețelele de socializare. Această reputație a dus la sosirea a 7.000 de turiști în ultimul weekend de Paște.

Numeroasele opriri pentru a face fotografii pe străzi au provocat un ambuteiaj teribil al pietonilor. Confruntat cu această situație, primarul comunei Riviera a decis să ia „măsuri drastice”. A fost adoptată o ordonanță care interzice turiștilor să se „oprească din plimbare” în anumite zone.

O astfel de măsură inspiră și alte orașe italiene care se confruntă cu turismul de masă.
În Portofino autoritățile au impus o amenda de 275 de euro pentru persoanele care se opresc pe străzile din centru, pentru a evita carambolurile.
În Toscana nu vor mai putea intra mașinile sau motocicletele, începând din această vară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *