Italia impune noi restricții până pe 3 decembrie

Externe

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a anunțat într-o conferință de presă noile reguli care vor intra în vigoare de vineri 6 noiembrie până la 3 decembrie, conform ultimului decret semnat de acesta, pentru a contracara răspândirea cazurilor de coronavirus, în speranța de a ajunge la Crăciun în o stare epidemiologică mai puțin alarmantă decât cea care se înrăutățește progresiv din septembrie.

Criteriul este de a împărți cele 21 de regiuni în trei „benzi” marcate de culorile roșu, portocaliu și galben pe baza nivelului de gravitate și a riscului de răspândire a virusului. Fiecărei „culori” i se încredințează un pachet de măsuri ad hoc. Dar este de așteptat o „acoperire” în toată țara între orele 22:00 și 05:00 a doua zi dimineață.

Regiuni roșii: acestea sunt Lombardia, Piemonte, Calabria și Valle d’Aosta. Aici, plecarea de acasă trebuie motivate. Barurile, restaurantele, magazinele sunt închise, iar cursurile în școli se țin la distanță, începând cu clasa a doua. Este interzisă deplasarea dintr-un oraș în altul, precum și ieșirea sau intrarea în regiune.

Regiunile portocalii: Puglia și Sicilia. Aici restaurantele și barurile sunt închise pentru întreaga zi. Magazinele rămân deschise. Învățarea la distanță este doar pentru liceu. Circulația în interiorul unei municipalități este permisă, dar nu este permisă părăsirea municipiului de reședință sau domiciliu. Este interzisă intrarea sau ieșirea din regiune.
Regiunile galbene: sunt Veneto, Trentino Alto-Adige, Friuli Venezia Giulia, Liguria, Toscana, Emilia Romagna, Umbria, Sardinia, Marche, Molise, Abruzzo, Lazio, Campania, Basilicata.

În aceste regiuni se aplică măsurile restrictive mai „ușoare” prevăzute de decret. Restaurantele și barurile sunt deschise până la ora 18:00, iar magazinele rămân deschise până la programul închiderii. Centrele comerciale sunt închise în weekend. Este posibilă deplasarea în interiorul regiunii și dintr-o regiune galbenă în alta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *