Italia – profesorii obligați să prezinte certificatul de vaccinare când intră în școală

Externe

Aproape patru milioane de copii din zece regiuni ale Italiei s-au întors la școală luni, 13 septembrie, care începe în condiții speciale, mai exact, părinții și profesorii vor avea nevoie de certificat verde de vaccinare.

Italia nu renunță la regulile de prevenție de anul trecut: ore decalate de începere a cursurilor, distanțare, mască de protecție obligatorie pentru copiii care au peste 6 ani și capacitate redusă în autobuzele școlare, potrivit wantedinrome.com.

Principala diferență este că angajații unităților de învățământ și părinții care intră în școli trebuie să aibă certificatul verde digital, care să ateste că au fost vaccinați, că au fost testați negativ sau că au trecut prin boală.

Certificatul nu este obligatoriu și în cazul elevilor, dar este necesar pentru studenți și pentru personalul universităților.

Antonello Gianelli, președintele Asociației Naționale a Directorilor de Școli, a criticat această decizie, susținând că verificarea certificatelor ar putea genera cozi și aglomerații.

Certificatul de vaccinare este obligatoriu în Italia, de la 1 septembrie, pentru a călători cu trenul, feribotul sau avionul. De asemenea, este obligatoriu pentru personalul școlilor și pentru accesul la universitate. Cei care nu prezintă certificatul vor fi considerați absenți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *