Japonia impune noi sancţiuni Moscovei din cauza Războiului din Ucraina

Externe

Japonia anunţă noi sancţiuni împotriva Rusiei, din cauza invaziei Ucrainei, prin care vizează aproximativ 60 de întreprinderi şi organizaţii din Rusia, dar şi din câteva ţări, potrivit AFP.

Tokyo a introdus pe lista de sancţiuni 57 de organizaţii din Rusia şi din alte şase ţări, între care Emiratele Arabe Unite (EAU), Armenia, Siria şi Uzbekistan, anunţă într-un comunicat Ministerul japonez al Economiei, Comerţului şi Industriei (METI).

Japonia sancţionează, astfel, 494 de entităţi ruseşti, 27 belaruse şi şase din alte state.
Ea a blocat active aparţinând câtorva sute de persoane şi entităţi ruseşti şi a interzis exporturile către Rusia de bunuri sau servicii susceptibile să contribuie la efortul de război al Moscovei.
Aceste sancţiuni anunţate vineri de Tokyo urmează să intre în vigoare la 22 decembrie în cazul entităţilor ruseşti vizate, iar la 27 decembrie în cazul organizaţiilor din alte ţări.

Ceilalţi membri ai G7, ca Statele Unite şi Uniunea Europeană (UE), au decis la rândul lor, săptămâna aceasta, să-şi consolideze sancţiunile impuse Moscovei, ţintind diamantele ruseşti.
Însă, pentru moment, diversele sancţiuni ale G7 şi altor ţări impuse Moscovei nu l-au făcut să se clatine pe preşedintlee rus Vladimir Putin în războiul său împotriva Ucrainei.

Vladimir Putin a apreciat joi că Rusia dispune de o „marjă de securitate suficientă pentru a rezista şi a „merge înainte”, în pofida sancţiunilor internaţionale, în urma unei „consolidări puternice a societăţii ruse”, „stabilităţii sistemului financiar şi economic al ţării” şi creşterii capacităţilor militare ruse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *