Jocurile Europene – Mălina Călugăreanu a câștigat medalia de bronz la floretă

Sport

Sportiva română Mălina Călugăreanu a câştigat medalia de bronz în proba individuală de floretă, duminică, la Jocurile Europene de la Cracovia – Malopolska (Polonia), după ce a fost învinsă în semifinale de poloneza Julia Walczyk-Klimaszyk cu 14-13.

Potrivti unui comunicat al Federației Române de Scrimă – “Din cele patru floretiste care au reprezentat România la Cracovia, Anca Săveanu a părăsit concursul după faza grupelor, în timp ce Mălina Călugăreanu, Emilia Corbu și Andreea Dincă s-au calificat direct în turul al doilea al tabloului principal.

Mălina a avut un parcurs extraordinar. Ea a dispus în turul secund de Andrea Breteau (Spania), pe care a învins-o cu 15-7, iar în optimile competiției a trecut cu 15-10 de britanica Carolina Stutchbury.
În sferturi, Mălina Călugăreanu a învins-o pe Olga Sopit (Ucraina), cu 15-12, calificându-se în semifinale, unde a cedat greu, la limită, în duelul cu poloneza Julia Walczyk-Klimaszyk, viitoarea medaliată cu aur, scor 13-14.
Mălina Călugăreanu a cucerit medalia de bronz a concursului, Emilia Corbu a fost a 17-a, Andreea Dincă a 25-a, iar Anca Săveanu a 46-a.

Emilia Corbu a pierdut în turul al doilea, 9-15 cu Alina Poloziuk (Ucraina), iar Andreea Dincă a cedat, în același tur, cu 1-15 la ucraineana Olga Sopit.”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *