Joe Biden – acuzații la adresa lui Trump la un an de la asaltul Capitoliului

Externe

Preşedintele american Joe Biden l-a acuzat, joi pe predecesorul său Donald Trump că „a încercat să împiedice transferul paşnic de putere” la 6 ianuarie anul trecut, când a avut loc asaltul asupra Capitoliului, pe care liderul democrat de la Casa Albă îl consideră „o insurecţie armată”, informează AFP.

„Pentru prima dată în istorie, un preşedinte nu doar că a pierdut alegerile, dar a încercat să împiedice transferul paşnic de putere”, a declarat preşedintele SUA într-un discurs susţinut în Congres, în cadrul unei ceremonii de comemorare a evenimentului din urmă cu un an.

Susţinătorii lui Trump care au comis asaltul asupra Capitoliului, sediul Congresului american, „nu erau un grup de turişti, ci a fost vorba de o insurecţie armată”, a spus Biden.

El l-a mai acuzat pe fostul preşedinte republican că „a creat şi răspândit o reţea de minciuni” prin denunţarea aşa-ziselor fraude care l-ar fi făcut să piardă alegerile prezidenţiale din 2020.

„Fostul preşedinte al SUA a creat şi răspândit o reţea de minciuni despre alegerile din 2020. A făcut asta pentru că el preferă puterea în locul principiilor”, a declarat Biden, subliniind că Trump „şi-a construit minciuna timp de luni de zile” înaintea scrutinului.

În urmă cu un an susţinătorii lui Donald Trump invadau Capitoliul, întrerupând sesiunea care ar fi trebuit să confirme victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *