Joe Biden – SUA şi aliaţii nu sunt implicaţi în revolta Wagner împotriva  Kremlinului

Externe

Preşedintele Joe Biden a declarat luni că scurta revoltă a mercenarilor ruşi împotriva Kremlinului face parte dintr-o luptă în cadrul sistemului rusesc şi că Statele Unite şi aliaţii lor nu sunt implicaţi, potrivit Reuters.
Liderul de la Casa Albă a oferit o evaluare prudentă a evenimentelor în curs de desfăşurare, în încercarea de a evita inflamarea tensiunilor cu Rusia, ţară înarmată nuclear, în timp ce a oferit un sprijin occidental ferm Ucrainei în încercarea acesteia de a respinge invadatorii ruşi.

„Am spus clar că nu am fost implicaţi, nu am avut nimic de-a face cu acest lucru”, a declarat Biden în primele sale comentarii cu privire la revolta mercenarilor Wagner, care a eşuat în weekend.
Mesajul lui Biden că Occidentul nu a fost implicat a fost trimis direct ruşilor prin diverse canale diplomatice, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate naţională, John Kirby. El nu a caracterizat răspunsul Rusiei.

La un eveniment de la Casa Albă, Biden a abordat lupta dramatică pentru putere care a izbucnit atunci când răzvrătiţii au pornit în trombă spre Moscova, doar pentru a se opri înainte de a ajunge în capitală.
La rândul său, Lynne Tracy, ambasadoarea Statelor Unite la Moscova a contactat direct autorităţile ruse în weekend pentru a le asigura că ţara sa nu este implicată în rebeliunea eşuată a grupului Wagner din Rusia, a anunţat luni Departamentul de Stat, potrivit AFP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *