Joe Biden – „Trump reprezintă un extremism care ameninţă chiar bazele Republicii noastre”

Externe

Fostul preşedinte al SUA Donald Trump „reprezintă un extremism care ameninţă chiar bazele Republicii noastre”, a afirmat joi, în cadrul unui discurs televizat, preşedintele american Joe Biden, relatează AFP.

„Egalitatea şi democraţia sunt atacate” în acest moment în Statele Unite, a avertizat, de asemenea, preşedintele democrat care s-a adresat din oraşul Philadelphia, leagănul naţiunii americane.

Joe Biden a subliniat că „nu există loc pentru violenţa politică” în Statele Unite, referindu-se la predecesorul său republican.
„Nu putem permite ca violenţa să fie banalizată”, a pledat preşedintele democrat, criticând un partid republican aflat în mâinile lui Donald Trump şi pe susţinătorii miliardarului care „nu cred în statul de drept”.
În faţa susţinătorilor lui Donald Trump care „vor să tragă ţara înapoi”, americanii trebuie „să apere” democraţia, a avertizat Joe Biden.

Democraţia americană nu este „garantată” şi „trebuie să o apărăm”, afirmat el, criticându-i pe susţinătorii lui Trump care susţin, în opinia preşedintelui democrat, o Americă „fără drept la intimitate, fără drept la contracepţie, fără dreptul la căsătorie cu persoana iubită”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *