Julia Sauter intră în istoria patinajului românesc

Sport

După 14 ani, România are o sportivă în finala Campionatului European de Patinaj Artistic – Julia Sauter, 21 de ani, născută în Germania, având dublă cetățenie (germano- română). Ea este antrenată de Marius Negrea și el fost patinator. Programul Juliei a fost pus în scenă de fosta patinatoare Roxana Luca, ultima româncă calificată într-o finală Europeană de patinaj, care a ieșit pe locul 15, în 2005, la Europene.

În finala Campionatelor Europene de Patinaj Artistic de la Minsk, Belarus, Julia Sauter a terminat pe locul 14. Este cea mai bună performanță din istoria patinajului feminin din România. Ea a fost a 14-a în programul scurt, cu 54,29 de puncte, iar în programul liber, a avut o prestație spectaculoasă, care a dus-o spre un total de 153,15 puncte.

Julia i-a lăsat fără cuvinte pe specialiștii „Inside Skating”: „Suntem foarte, foarte mândri de Julia Sauter! România este norocoasă să o aibă o patinatoare atât de frumoasă, de expresivă, cu mult spațiu de progres. A fost o competiție excelentă pentru Julia și pentru staff-ul ei”, au scris cei de la Inside Skating.

Primul loc la Campionatul European de patinaj artistic din Belarus a fost ocupat de Sofia Samodurova, cu 213.84 puncte. Campioana olimpică şi campioana europeană de anul trecut, Alina Zagitova, în vârstă de 16 ani şi lider după programul scurt, s-a clasat pe locul doi, cu 198.34 puncte. Locul trei a fost ocupat de Viveca Linfords din Finlanda, cu 194.40 de puncte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *