Kelemen Hunor – discuţii cu premierul ungar, Viktor Orban şi Marcel Ciolacu

Politica

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a avut, miercuri, la Bucureşti, convorbiri tete-a-tete cu premierul ungar Viktor Orban, urmate mai apoi de discuţii cu premierul ungar şi cu prim-ministrul român Marcel Ciolacu.
În cadrul primei întâlniri, cei doi politicieni au discutat despre provocările cu care se confruntă comunitatea maghiară din România, cu un accent deosebit pe anul electoral 2024.

În acest context, Kelemen Hunor a arătat că „trebuie să fim prezenţi în fiecare instituţie în care se iau decizii despre noi, maghiarii.”
„Alegerile din 2024 nu se referă doar la următorii patru ani, ci pe termen lung acestea vor determina condiţiile în care vom trăi în această ţară şi în Uniunea Europeană”, a afirmat Kelemen. Europa are nevoie de schimbările pe care opinia publică europeană le cere astăzi. Un sondaj recent arată că peste 60% dintre cetăţenii europeni sunt nemulţumiţi de activitatea Comisiei Europene şi peste 60% sunt pro-UE.

„Acest lucru confirmă ceea ce am tot spus: nu Uniunea Europeană este problema, ci deciziile proaste care au fost luate. Noi, maghiarii, vrem ca Uniunea Europeană să se schimbe în bine şi vrem ca şi comunitatea noastră să aibă o voce şi o forţă în
Europa! Acesta este interesul nostru comun în Bazinul Carpatic. Pe 9 iunie, cei care vor vota pentru UDMR vor vota pentru victoria comunităţii maghiare”, a adăugat preşedintele UDMR.

După întâlnirea comună cu prim-miniştrii României şi Ungariei, Kelemen Hunor a subliniat că „România şi Ungaria au multe interese comune în regiune, care pot fi reprezentate împreună la Bruxelles”.
„Dacă statele membre ale fostului bloc comunist din Europa Centrală şi de Est cooperează în cadrul Uniunii, va fi mult mai uşor pentru fiecare să-şi apere interesele”, a conchis preşedintele UDMR. Comunicat de presă – UDMR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *