Klaus Iohannis – invitat de Angela Merkel la Ceremonia de Semnare a Tratatului de Cooperare și Integrare franco – german

Politica

La invitația cancelarului german Angela Merkel şi a omologului său francez, Emmanuel Macron, preşedintele Klaus Iohannis va participa marţi, la Aachen, în Germania, la ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare şi integrare franco-german. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, ceremonia semnării tratatului de către preşedintele francez şi cancelarul german va avea loc în Sala Încoronării a Primăriei oraşului Aachen, iar cu acest prilej preşedintele Klaus Iohannis, care reprezintă România în calitate de Preşedinţie în exerciţiu a Consiliului Uniunii Europene, va susţine o alocuţiune. La ceremonie vor mai participa  preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și preşedintele Consiliului  European, Donald Tusk.

         Guvernul german a anunțat că, pe 22 ianuarie, cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Emmanuel Macron vor semna un nou tratat de cooperare și integrare în Aachen, care va înlocui Tratatul de la Palatul Elysée dintre cele două țări  din anul 1963.

      După cum s-a arătat, noul tratat  de cooperare și integrare  dintre Germania și Franța va fi numit „Tratatul de la Aachen”, prin care cele două țări vor continua să consolideze relațiile bilaterale deja apropiate în domeniile: economiei, diplomației și securității, culturii și educației și cercetare științifică, ca răspuns la schimbările climatice și protecția mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *