las vegas

Las Vegas – orașul în care luminile nu se sting niciodată

Lifestyle

„Welcome in the fabulous Las Vegas“ – așa te întâmpină la intrare, cel mai strălucitor loc care se vede din spațiu, cu aceste cuvinte scrise pe un panou, care este unul dintre cele mai fotografiate lucruri din oraș, reprodus , pe tricouri, magneți și alte mii de suveniruri care, desigur, pot fi cumpărate chiar din cel mai mare magazin de cadouri din lume, The World largest Gift Shop.

Din momentul în care treceți de faimosul semn „Bine ați venit la Las Vegas”, culorile, efectele optice ale străzilor și spectacolul milioanelor de lumini strălucitoare sunt practic inevitabile, pentru că nu se sting niciodată.

Las Vegas, supranumit „Orașul Păcatelor”, este un oraș fabulos, dar și un loc în care, în aparență, totul este posibil. Orașul atrage în fiecare an milioane de vizitatori pentru a-și petrece vacanța. Și nu contează dacă vacanța din Las Vegas este dedicată luxului, nechibzuinței sau plimbărilor pe bulevardul The Strip, pentru a observa ce se întâmplă în jur. Există loc pentru toată lumea în Las Vegas, în care nimeni nu este exclus sau se simte diferit: de la jucători înrăiți de ruletă, poker, blackjack, baccarat, sloturi, sau tineri în căutarea petrecerilor, burlaci sau burlacițe, cupluri care urmează să-și încununeze visul de dragoste, până la familii cu copii. Fiecare găsește un motiv de a merge la Las Vegas, câteva zile, sau câteva ore, pentru a-și îndeplini un vis.

Las Vegas înseamnă să ai totul la îndemână, fără să fii nevoit să urmărești ceasul , locațiile fiind deschise 24 din 24 de ore, în așteptarea turiștilor, care pot vizita obiectivele fără grabă și fără stres. Este un oraș care nu doarme niciodată, unde totul este permis, de la a te pierde în cazinouri și jocuri de noroc, la shopping, show-uri spectaculoase, striptease, show-uri erotice, muzică pentru toate gusturile, circ, stand-up comedy, expoziții inedite, musicall-uri, până la o plimbare cu elicopterul, dincolo de luminile și vibrațiile electrice, pe deasupra Las Vegas-ului și a Marelui Canion.

Odată ajuns în Las Vegas, este ca și cum ai fi într-o lume paralelă care nu are nicio legătură cu restul lumii, pentru că, Las Vegas a fost construit și conceput să fie un imens parc de distracții. Cele mai importante atracții sunt cazinourile, de fapt Las Vegas este considerat chiar paradisul cazinorilor. Cele mai vestite cazinouri se află pe Las Vegas Strip: SLS, Westgate (unde a cântat Elvis Presley timp de cinci ani, între 1968- 1973), Flamingo, Cosmopolitan, MGM, Planet Hollywood, The Venetian, Bellagio, Paris, Stratosphere, Stardust sau Winn.

Las Vegas se poate mândri și cu muzee impresionante precum: Muzeul Statului Nevada, Muzeul Mafiei care prezintă istoria unor gangsteri renumiţi), Muzeul Discovery (dedicat copiilor), Muzeul Guggenheim și multe altele.

Muzeul Madame Tussauds este o altă atracție interesantă, unde vizitatorii pot vedea celebrități din toată lumea, realizate din ceară în marime naturală. Tot aici turiștii pot avea „şansa” de a fi intervievaţi de cunoscuta realizatoare de televiziune, Oprah Winfrey,( în platoul de televiziune – studiourile lui Jerry Springer), amenajat în muzeu.
Hotelul Luxor găzduiește o expozitie dedicată Titanicului, colecția sa fiind alcătuită din numeroase obiecte ce au fost găsite la bordul vasului.
Pasionații de mașini pot vizita The Auto Collection at The Quad, un showroom dedicat mașinilor clasice.
Mergând la pas prin Las Vegas veți putea admira replici ale celor mai importante obiective turistice din întreaga lume: Turnul Eiffel la Hotelul Paris, Piramidele și Sfinxul de la hotelul Luxor, Statuia Libertății, clădirile antice ale Romei la Caesars Palace, canalele Veneției (The Venetian), unde vă puteți plimba cu gondola, pentru o experiență originală în inima Las Vegasului. Nu trebuie să ratați spectacolul în aer liber cu erupția vulcanului din fata hotelului Mirage, care are loc seara, la fiecare 30 min.

Fântânile de la Hotel Bellagio, sunt printre cele mai populare atracții gratuite oferite de Las Vegas. Numite recent drept una dintre cele zece frumuseți din Statele Unite, Bellagio Fountains, oferă un spectacol impresionant în care mii de litri de apă sunt catapultați la sute de metri înălțime, cu muzică și spectacole vizuale (noaptea). Tot la Hotelul Bellagio puteți vizita Grădina Botanică.

Hotelurile din Vegas au prețuri care diferă în functie de promoții. Puteți alege un hotel de pe Las Vegas Strip, în centrul nou al orasului, unde beneficiați de acces direct la sălile de jocuri de noroc, sau puteți opta pentru o cazare puțin mai ieftină, pe Fremont Street. Pachete avantajoase găsiți pe site-uri precum Priceline, Travelocity si Expedia.

Las Vegas Strip nu este doar strada hotelurilor, ci și a marilor lanțuri de magazine, Gucci, Dior, Fendi, Hermes, Jimmy Choo, Tom Ford, Mikimoto, Stern,Hard Rock Cafe, M&M, Coca Cola, Cabo Wabo Cantina, outlet-urile North Premium Outlets și South Premium Outlets și multe altele, unde veți întâlni artiști de stradă deghizați în cele mai cunoscute personaje de la Hollywood.
Restaurantele sunt un loc de manifestare al artei, de exemplu, restaurantul Picasso din hotelul Bellagio, este un loc în care masa este servită printre sculpturi, tablouri și schițe ai artiștilor din întreaga lume. Puteți încerca mini burgerii speciali de la MGM Grand Hotel, sau specialitățile bucătăriei franțuzești și italiene de la Don Vito (South Point), Nove Italiano (The Palms), Bouchon sau Il Fornaio. Dacă vă place peștele, mergeți la American Fish, unul dintre restaurantele complexului Aria Resort &Casino, locație preferată de mogulii americani. Nu ratați vinurile de la The Rio Wine Cellar sau Tasting Room.

Dacă nu dispuneți de un buget prea mare puteți opta pentru localurile de tip fast-food sau pizzeriile care se găsesc peste tot în oraș, unde puteți servi masa cu 12- 15 dolari, alături de o bere sau un coctail. Dacă vreți să mâncați și să beți gratis, nu vă rămâne decât să jucați în cazinouri, acolo unde puteți consuma cât doriți, chiar dacă jucați sume foarte mici.

Ținând cont că La Vegas este situat în deșertul Nevada, cea mai bună perioadă pentru a-l vizita este septembrie-noiembrie, când temperaturile nu sunt prea ridicate. Orașul are un aeroport internațional, McCarran International, care este situat nu departe de inima orașului (aproximativ 8 km). Dacă nu închiriați o mașină puteți opta pentru transfer, autobuz sau taxi.

Singurul mod real de a „înțelege” atmosfera festivă și zgomotoasă din „orașul exceselor” și tot ce este în jurul său, este să îl vizitați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *