KIM JONG- UM

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a ajuns în Rusia

Externe

Un tren blindat în care s-a aflat liderul nord-coreean Kim Jong-un a ajuns miercuri în Rusia, potrivit rapoartelor media ruseşti. Kim Jong Un urmează să aibă joi o întrevedere cu preşedintele rus Vladimir Putin în oraşul Vladivostok din estul ţării.

Kim Jong Un s-a oprit în gara Khasan. Liderul de la Phenian a fost primit cu flori, pâine și sare, o tradiție rusească de întâmpinare a oaspeților, potrivit BBC. Aceasta este prima vizită oficială a liderului nord-coreean în Rusia, de când a devenit președinte. Predecesorul său, Kim Jong-il, a vizitat Rusia de trei ori, ultima dată în 2011.

În călătoria sa de peste 700 de kilometri cu un tren blindat, liderul de la Phenian este însoțit de o delegație guvernamentală și a forțelor armate.

Pe agenda întâlnirii pe care Kim Jong Un urmează să o aibă cu Vladimir Putin, pe 25 aprilie, se află denuclearizarea Coreei de Nord şi cooperarea economică între Moscova şi Phenian. Întâlnirea celor doi lideri va avea loc pe fundalul eforturilor președintelui american Donald Trump de a ajunge cu Coreea de Nord la un acord de denuclearizare. La primele două summit-uri, din iunie 2018 și februarie 2019, Trump și Kim nu au reușit să ajungă la o înțelegere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *