liviu dragnea tomate

Liderul PSD – despre programul de subvenţionare a producţiei de tomate

Social Actualitate

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost miercuri în localitatea Colibaşi, judeţul Giurgiu, alături de ministrul Agriculturii, Petre Daea, locul de unde a pornit Programul de Tomate.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a declarat că programul de subvenţionare a producţiei de roşii este bun, dar că ministrul Agriculturii Petre Daea trebuie să prezinte unul „mult mai agresiv”, adăugând că subvenţiile pentru producţie ar trebui cel puţin dublate.

Totodată, președintele Camerei Deputaților a menționat că a vorbit cu ministrul Agriculturii, Petre Daea și i-a cerut să vină cu propuneri pentru a mări suma alocată producătorilor pentru a acoperi cele cinci luni de toamnă-iarnă care nu sunt acoperite cu roșii românești.

”E o variantă simplă, solarii cu polietilena dublă, cu strat de aer, să subvenționăm achiziția de centrale, să mărim sumele alocate pe hectarul de tomate pentru cei care le încălzesc.

Cei de la hipermaketuri, pe bună dreptate, vin și controlează tot lanțul de producție, de la solar până când ajunge roșia pe raft, dar întrebarea mea este: tirurile care vin de afară sunt controlate la fel, de la origine până când ajuns pe raft? Toată lumea se plânge de calitatea proastă. Le transmit un ultim avertisment celor de la ANSVSA, de la ANPC, ANAF și Vămi: dacă nu vor fi în stare să analizeze fiecare fruct, fiecare legumă care intră în România, să nu intre ceva nesănătos, mai bine să plece acasă sau de unde au venit!

Trebuie să reușim să nu mai existe acest standard dublu: roșiile bună se păstrează pentru țările din vest, iar în România vin cele nesănătoase. E valabil pentru orice legumă, orice fruct. Interesul este ca românii să aibă pe masă fructe și legume sănătoase. Vom face absolut tot ce e necesar cu cei care sunt în funcții acum sau cu cei care vor veni după ei, dacă cei care sunt în funcții acum nu înțeleg uriașa responsabilitate pe care o au și la care s-au angajat când au fost propuși și numiți în funcții” a spus Liviu Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *