liviu dragnea psd

Liviu Dragnea – despre Tudorel Toader și OUG-urile pe Justiţie

Politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a transmis, vineri, noi avertismente către ministrul Justitiei, Tudorel Toader, precizând că premierul Viorica Dăncilă trebuie să se decidă dacă îl mai ține sau nu pe acesta în funcție.

„În ceea ce privește ordonanțele, eu vă spun sincer că miercuri m-am amuzat. Vedeam un fel de teatru, cam ieftin. Îi vedeam pe unii de la Bruxelles care țipau și ne certau să nu dași ordonanșe. Îi vedeam și pe unii de la Guvern care țipau: “Cum vă permiteți să ne spuneți nouă asta?”.

“Dar și unii și alții știau că nu se dădeau ordonanțe. Toader să înțeleagă că nu mai poate așa. Să înceteze cu această atitutdine. Mulți colegi îmi spun că, de fapt, toată intenția dumnealui a fost, din ianuarie, să ridice aceste subiecte în dezbatere și că să discutăm trei luni de zile nu despre ce avem de făcut în România reală, și a tot anunțat că va da niște ordonanțe de ugență, care de fapt nu s-au dat. Nici nu cred că avea intenția sa le dea vreodată . Să înceteze cu această dfiscuție nesfârșită”, a spus Dragnea.

„Parlamentul începuse procedura de finalizare a votului pentru codurile penale după verificarea de la CCR. A fost o greseală a PSD că a crezut în unii care au spus că vor da aceste ordonanțe de urgență, ca să ajungă la final cu vreo 7-8 articole la Bruxelles într-o mare umilință. În ceea ce privește codurile penale și legislația respectivă, Parlamentul trebuie să-și urmeze cursul pe care l-a început, că se vor adopta în această sesiune, în sesiunea următoare, când se vor adopta, aceste legi trebuie să fie finalizate, pentru că au deja deasupra lor controlul CCR”, a adaugat el.

Liderul PSD a precizat că premierul Dăncilă este cea care trebuie să ia o decizie clară în privința lui Toader.

„Este apanajul dumneai. Doamna premier trebuie să ia o decizie. Vrea sa îl mențină, nu vrea, pe mine mă interesează ca Petre Daea să e fie în picioare și valid”, a spus Dragnea care a fost însoțit în vizita de la Călărași de ministrul Agriculturii.

Întrebat de jurnaliști despre o eventuală remaniere a lui Toader, Dragnea a raspuns: „Toader credeți că e tatăl nostru? PSD nu poate rămâne captiv nici lui Toader, nici propriului Guvern”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *