Locuitorii din Kiev îndeamnă autorităţile să nu ridice un brad de Crăciun în centrul oraşului

Lifestyle

Mii de locuitori din Kiev au semnat o petiție prin care îndeamnă autoritățile orașului să nu ridice un brad uriaș în perioada sărbătorilor din acest an și să doneze în schimb bani pentru armată și pentru persoanele strămutate din cauza războiului cu Rusia, transmite The Guardian.

Bradul din Kiev, care în ultimii ani a fost instalat în fața Catedralei Sfânta Sofia din secolul al XI-lea din centrul capitalei, este în mod tradițional principalul brad din Ucraina de Crăciun și Anul Nou, potrivit Reuters.
Dar iniţiatoarea petiției, Natalia Popovich, a declarat că este „nepotrivit” să cheltuie bani pe un brad când Ucraina luptă într-un război, milioane de oameni au fost forțați să își părăsească casele și mulţi au fost uciși.

„Este mai potrivit să se cheltuie fondurile alocate pentru a ajuta Forțele Armate ale Ucrainei sau pentru a ajuta persoanele strămutate în interiorul țării”, a scris ea în petiție, care a fost postată de autoritățile orașului Kiev.
„Înțeleg că trebuie să existe o sărbătoare, dar să aibă loc în fiecare casă”.

Petiția a obținut deja cele 6.000 de semnături necesare pentru a fi luată în considerare de autorități. Nu este clar când vor face acest lucru, deși primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că nu vor avea loc sărbători în masă în capitală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *