Ministerul Afacerilor Externe

MAE – Atenționare de călătorie pentru Croația

Social

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi avertizează pe românii care se află, tranzitează sau vor să meargă în Croaţia că această țară este măturată de furtuni puternice, pentru care meteorologii au emis inclusiv Cod Roșu.
Potrivit datelor transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, pentru marţi au fost emise coduri galben, portocaliu şi roşu de vânt puternic și descărcări electrice.

Astfel, pentru canalul Velebit şi golfurile Kvarner şi Kvarnerić autoritățile croate au emis cod roşu de vânt, care va atinge o viteză de peste 130 de kilometri la oră, însoţit de descărcări electrice.
Regiunile Rijeka, nordul Dalmaţiei şi Istra se află sub avertizare meteorologică cod portocaliu de vânt puternic, iar regiunile Zagreb, Gospić, Split, centrul şi sudul Dalmaţiei se află sub avertizare meteorologică cod galben de vânt.

Autorităţile croate avertizează cu privire la posibilitatea unor disfuncţionalităţi în transportul maritim şi în furnizarea energiei electrice.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic Naţional- www.meteo.hr, Automobil Clubului Croat – www.hak.hr, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate – www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate – www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă – www.ccaa.hr.

În situaţii de urgenţă, românii aflați pe teritoriul Croaţiei pot apela numărul european unic de urgenţă 112. De asemenea, pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +38598414341.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *