Magazinele se vor închide de la ora 18.00 – în zonele cu rată de infecatre mai mare de 6 la mie

Social

Magazinele se vor închide de la ora 18.00, în zonele cu rată de infecatre mai mare de 6 la mie, conform Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care a adoptat, joi hotărârea cu numărul 73, prin care se propune stabilirea unor măsuri necesare împotriva pandemiei de coronavirus.

Totodată se va institui și carantina de noapte din weekend care va fi luată în calcul tot la momentul depășirii incidenței de șase la mie. Conform noilor reglementări, în timpul carantinei de noapte, oamenii care au certificat verde vor putea ieși din case, dar activitățile economice vor fi închise.

„Când „creșterea pragului incidenței cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura de limitare a programului de lucru cu publicul la intervalul orar 5.00-18.00, pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, de 4/1.000 de locuitori în prezent la 6/1.000 de locuitori, cu menținerea excepțiilor în vigoare pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. În intervalul orar 18.00-5.00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *