Malaga – perla din Costa del Sol

Lifestyle

Malaga este un oraș din Andaluzia(o comunitate autonomă spaniolă compusă din provinciile Almería, Cádiz, Córdoba, Granada, Huelva, Jáen, Málaga și Sevilla), care vă așteaptă pentru o vacanță în istorie sau pentru un weekend de distracție în stil pur spaniol.

Situată de-a lungul plajelor însorite din Costa del Sol, Malaga este una dintre cele mai populare destinații turistice de vară ce oferă o vacanță completă, un amestec de relaxare, cultură, istorie, arhitectură, viață de noapte și tradiții.

Atracțiile de top ale orașului natal al lui Pablo Picasso sunt desigur, casa în care s-a născut celebrul pictor și muzeul dedicat acestuia. Muzeului Picasso găzduiește o colecție spectaculoasă de aproximativ 200 de lucrări, inclusiv portrete de familie, ale celebrului artist spaniol, născut aici în 1881.

Pentru priveliști uimitoare asupra orașului, urcați în vârful celor două faimoase clădiri în stil maur, Alcazaba și Castelul Gibralfaro. Dacă doriți să vizitați orașul Malaga, vă sfătuim să vă cufundați în originile sale pornind de la locul simbolic unde se îmbină cele trei culturi, romană, arabă și renascentistă, care caracterizează întregul oraș.

Alcazaba, o fortăreață care datează din secolul VIII, amplasată chiar deasupra orașului Malaga, oferă o panoramă de neuitat asupra întregului oraș. Construită de mauri, fortareața Alcazaba dispune de numeroase labirinturi de intrari în zig-zag și porți fortificate. Intrarea se face prin celebra poartă Cristo, fiind denumită astfel datorită faptului că dupa recucerirea orașului Malaga de către creștini, aici s-a oficiat prima liturghie. Alcazaba de Malaga impresioneaza prin minunatele sale grădini, un adevarat punct de atractie pentru turiști.

Alcazaba de Málaga este de fapt un complex turistic ce cuprinde Alcazaba, Teatrul Roman(una dintre cele mai surprinzătoare atracții din Màlaga), Castelul Gibralfaro care adăpostește Muzeul Malaga dar și Muzeul de Arte Plastice.

O altă atracție ce nu trebuie ratată este Catedrala din Malaga, aflată în centrul istoric pe rămășițele unei vechi moschei. A fost comandată de Regii Catolici, iar lucrările pentru construcția ei au avut loc între 1528 și 1783, întrerupte în 1680 din cauza a unui cutremur și a fost lăsată neterminată. De fapt, finisajele fațadei principale și a turnului de sud lipsesc.

Deoarece catedrala s-a construit de-a lungul a peste 250 de ani, se observă o combinaţie de stiluri, predominând stilul renascentist dar și o combinaţie a stilurilor gotic, baroc, izabelin, neoclasic.

Dacă sunteți fani ai faimoaselor coride vizitați Plaza de Toros, unde se află și faimoasa arenă unde se țin coridele. Puteți participa, în timpul vizitei dvs. în orașul Màlaga, la una dintre competiții.

Plaza de Toros din Màlaga a fost declarată monument istoric și artistic Unesco în 1976 și găzduiește Muzeul Taurino Antonio Ordonez, dedicat legendarului taurier care a atins momentele sale de glorie, chiar în Plaza de Toros. Muzeul oferă vizitatorilor un episod despre istoria coridelor, incluzând fotografii, documente și alte mărturii importante legate de acest eveniment caracteristic.

Orașul Malaga este plin de muzee de vizitat. De remarcat sunt Muzeul Carmen Thyssen, dedicat artei spaniole și andaluze și Muzeului de Arte Flamenco, care aduce un omagiu dansului andaluz.

În Malaga există minunate zone verzi unde puteți petrece câteva ore plimbându-vă înconjurat de natură. Grădina botanică La Concepcion este o grădină botanică luxuriantă creată în 1856 de către Marchezii de Loring, pasionați de botanică, apoi îmbogățită de familia Echevarría-Echevarrieta.

În această adevărată oază din inima contextului urban, aparținând acum consiliului botanic municipal „Ciudad de Malaga”, puteți admira unele specii de plante exotice, tropicale și subtropicale, care provin din Europa, America, Asia, Africa și Oceania. În 1943 Grădina a fost declarată patrimoniu istoric și artistic a orașului.

Ca și majoritatea orașelor spaniole, Malaga este, de asemenea, cunoscută mai ales pentru viața de noapte. Cafenele la modă, baruri cu mese în aer liber, chioșcuri unde puteți mânca și bea, se găsesc pe numeroasele străzi și alei din centrul vechi, în special în jurul Catedralei.

Aici găsirea unui restaurant bun, unde puteți servi mâncăruri tipice și un bar unde vă puteți delecta cu cocktailuri echupitos ieftine, nu este deloc dificilă. Alegeți restaurantele tipice care afișează meniul zilei, adesea un prim fel, un al doilea fel, , o băutură și un desert care nu vă va costa mai mult.

Mlaga este renumită pentru unele specialități, cum ar fi Los Espetos(sardine proaspăt pescuite din mare,înșirate pe tulpini de trestie de zahăr, apoi asezonate cu sare grunjoasă) . Acesta este fără îndoială cel mai solicitat fel de mâncare de către localnici și turiști. Neapărat trebuie să beți Moscatel, vinul dulce din Malaga și să participați la unul din spectacolele veritabile de flamenco.

Dacă vă plac dulciurile, în Màlaga vă puteți bucura de cele mai bune înghețate din Andaluzia. Cel mai tipic gust este, bineînțeles, faimoasa înghețată cu stafide și rom care poartă numele orașului. Nu ratați nici tortas locas , deserturile cu cartofi americani și tradiționalele prăjituri Borrachuelos malagueños înmuiate în lichior.

Viața de noapte începe în jurul orei 20, între aperitive tapas, și continuă până la 4 dimineața, în numeroasele discoteci, în care de multe ori intrarea este gratuită.

Dar zona cea mai frecventată, mai ales seara, de locuitori și turiști este cea a portului, complet renovată . Elegant, rafinat și modern, noul Port de Malaga reprezintă astăzi unul dintre cele mai vii și pline de viață locuri din oraș, un punct de reper cultural și comercial.

Două zone noi au fost create: Palmeral de las Sorpresas, promenada principală caracterizată prin fântâni, grădini, spații dedicate relaxării și jocurilor pentru copii, cluburi și restaurante cu terasă, unde puteți admira întregul golf al orașului; Muelle Uno, o zonă mai plină de viață dedicată concertelor și evenimentelor, piețelor și magazinelor. Aici puteți admira bărcile de lux acostate, dar puteți și să închiriați bărci sau să rezervați excursii de pescuit.

O idee pentru a petrece seara în Malaga este să ajungeți și pe plajele orașului, cum ar fi La Malagueta, într-o zonă modernă frecventată de tineri, plină de pub-uri și discoteci, baruri și restaurante la modă, și cea din Pedragalejo, unde găsiți restaurante tipice andaluze și cele mai faimoase pub-uri din oraș.

Malaga are în jur de 15 plaje care se extind la est și la vest de oraș. Cea mai populară plajă este plaja Malagueta, dotată cu umbrele și șezlonguri, perfectă pentru familii și pentru cei care caută comoditate. Alături de plaja Malagueta se află Playa de La Caleta, o plajă recomandată iubitorilor de sporturi de vară: puteți practica volei pe plajă, alergare și chiar sală, datorită secțiunilor special amenajate. De asemenea există restaurante și locuri pentru a lua o gustare sau pentru a sorbi un aperitiv la apusul soarelui.

Dedicate tinerilor sunt plajele din Banos del Carmen, un loc de întâlnire pentru studenți și plaja Pedregalejo. Continuând spre partea de vest sunt plajele San Andres, Misericordia și mai departe, plaja Guadalmar.

În ceea ce privește cazarea, Malaga este un oraș foarte ieftin, ca majoritatea orașelor spaniole. Găsirea unui hotel, a unei pensiuni sau a unui bed and breakfast (multe sunt administrate de familie), nu este deloc dificilă.

Chiar și în centrul vechi al orașului există cazare d
estul de ieftina, de la trei stele în sus. Malaga este un oraș mic și concentrat, iar în câteva minute puteți ajunge la principalele atracții. În imediata apropiere a centrului, pe Carretera Colmenar, există câteva facilități hoteliere de calitate la un preț bun.

Pentru a ajunge în Malga sunt zboruri directe de la București – Otopeni la Aeroportul Malaga-Costa del Sol, care este situat la doar 8 km de centrul istoric. De la aeroport puteți lua taxiul, trenul sau autobuzul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *