Malta

Malta – Perla Mării Mediterane

Actualitate Lifestyle

Republica Malta, este o țară insulară din Europa de Sud, care se află la doar 80 km la sud de Italia, o destinație ideală pentru turiștii care doresc să își petreacă vacanța în aer liber și în contact cu natura.

Frumusețea peisajului și natura aproape sălbatică domină întreaga panoramă a acestui arhipelag cuibărit în Marea Mediterană care, vă va încânta cu plajele splendide și un bogat patrimoniu istoric și artistic.

Arhipelagul Maltei este format din insulele Malta (cea mai mare) Gozo, Comino și o multitudine de insule nelocuite. Este situat într-o poziție strategică atât în ceea ce privește caracteristicile sale teritoriale și climatice, cât și pentru istoria și cultura sa.

Malta se caracterizează prin varietatea plajelor sale, cu coaste lungi de nisip, ideale pentru a sta la soare, citind o carte bună, golfuri stâncoase și izolate, unde puteți încerca snorkeling sau lagune albastre și enclave marine, unde puteți înota înconjurat de natura uluitoare.

Malta oferă o varietate incredibilă de peisaje naturale, zone aride și lipsite de vegetație, promontorii stâncoase cu vedere la mare, văi cu vegetație luxuriantă, câmpuri cultivate. Prin urmare, dacă vă plac călătoriile, în Malta veți găsi piesaje care să vă taie răsuflarea. În timpul excursiilor, pentru a descoperi interiorul acestei fascinante insule, este posibil să admirați situri arheologice importante, dolmenii din epoca bronzului, morminte punice, ruinele vilelor romane sau ale templelor din Malta și Gozo.

Farmecul Maltei și particularitatea sa în comparație cu multe alte destinații mediteraneene este, de asemenea, bogația de comori naturale, artistice și istorice.

Primele așezări umane din arhipelagul Maltei datează de acum aproximativ 7.000 de ani, prin urmare, este firesc ca aceste insule să fie bogate în mărturii ale civilizațiilor care au locuit-o sau cu care a avut relații comerciale sau politice.

În Malta veți vedea un patrimoniu artistic imens, printre principalele muzee se află: Muzeul Național de Arheologie, (din capitala Maltei, Valletta) bogat în dovezi ale perioadei Cavalerilor Ordinului , Palatul Marelui Maestru cu armoariile sale și Muzeul Național de Arte Frumoase unde veți admira atât lucrări antice, cât și moderne. Nu ratați o vizită la Catedrala Sf. Ioan, caracterizată, ca și celelalte biserici de pe insulă, printr-un contrast puternic între exteriorul auster și minimalist și interiorul somptuos și bogat decorat.

Pentru iubitorii de sport, inclusiv scufundări și călărie există o mulțime de opțiuni pentru a petrece ziua. Chiar dacă nu sunteți pricepuți, există o serie de școli pe insulă unde puteți lua lecții pentru a învăța elementele de bază ale diferitelor sporturi. Profesorii experți sunt gata să vă urmeze din prima clipă.

Dacă vacanța dvs. este orientată spre distracție, Malta vă va rezerva și o serie de surprize plăcute. Până noaptea târziu, de-a lungul plajelor insulei și în cluburile orașelor, este posibil să dansați și să vă distrați alături de turiști de toate naționalitățile. Locuitorii din Malta sunt oameni foarte prietenoși și cordiali și nu vă va lua mult timp să găsiți prieteni noi cu care să petreceți una sau mai multe seri distrându-vă până în zori.

De asemenea, cei care iubesc viața de noapte pot merge în cartierul Paceville, din San Giuliano unde se găsesc multe: baruri, pub-uri, cluburi și discoteci. Malta este un arhipelag capabil să ofere emoții pentru toate gusturile. Nu degeaba, oamenii din întreaga lume aleg să-și petreacă vacanța aici atât iarna, cât și vara.

Dacă vă place shopping-ul, cu siguranță nu veți fi dezamăgiți de vacanța dvs. în Malta. Capitala Valletta, oferă o multitudine de magazine de îmbrăcăminte și țesături, și o piață colorată numită „ is-Suq”(Piața Acoperită), de unde puteți cumpăra și degusta specialitățile gastronomice ale insulei, sub acoperișul său elegant colonial.

În Sliema (un oraș din regiunea Centrală a Maltei) există Plaza Shopping Centre, un centru comercial cu 9 etaje,în care magazinele brandurilor locale și internaționale alternează cu baruri și restaurante, unde vă puteți relaxa între sesiunile de cumpărături.

Orașele San Giuliano și Sliema sunt perfecte pentru a vă relaxa între plimbările pe malul mării, cumpărături și cine romantice.
Mdina sau Medina este un alt loc pe care toată lumea ar trebui să-l viziteze în Malta, în lumina soarelui, dar și în amurgul nopții este unul dintre cele mai fascinante orașe. Fosta capitală a arhipelagului, cunoscută și sub numele de Orașul Tăcut, deține o serie de piețe și monumente care vă vor lăsa fără cuvinte. Diferitele influențe arhitecturale se reunesc într-una, care este de neegalat în lume. Aici au fost filmate scene din filmul „Game of Thrones”.

Bucătăria malteză, probabil și datorită proximității sale geografice, este foarte asemănătoare cu cea italiană.În timpul unei vacanțe pe insulă puteți servi supe gustoase de pește, calamari și homari sau puteți mânca iepure condimentat, mâncarea tipică a locului. Vă puteți delecta cu pastizzi (produse de patiserie malteză umplute cu ricotta și piure de mazăre).

În Malta, ca în fiecare destinație turistică există numeroase restaurante care servesc mâncare chinezească, thailandeză, franceză, engleză și italiană.

În Malta puteți ajunge cu zbor direct Bucuresti – Malta care durează 2 ore, sau cu escală în Roma, Milano, Frankfurt si alte capitale.
Puteți ocoli insula cu autobuzul,pentru că Malta are un sistem de transport public eficient care traversează întregul teritoriu. În plus, puteți cumpăra un bilet valabil toată ziua, direct în autobuz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *