MApN lansează o campanie de recrutare a peste 4.000 de soldaţi profesionişti

Social

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, marţi, într-un comunicat de presă că demarează o campanie de angajare a soldaţilor profesionişti pentru structura de forţe a Armatei României.
“La nivelul structurii de forțe a Armatei României se organizează una dintre cele mai ample campanii de recrutare și selecție pentru ocuparea a 4.159 de posturi de soldați/gradați profesionişti.

Astfel, în perioada 2 mai – 16 iunie, candidații care optează pentru dobândirea calității de soldat profesionist pot solicita înscrierea în cadrul centrelor militare zonale, județene sau de sector (după caz) pe a căror rază de responsabilitate își au domiciliul.

Calendarul de recrutare și selecție a candidaților este următorul:
-înscrierea: 2 mai-16 iunie;
-evaluarea psihologică, evaluarea capacităţii motrice, interviul: 22 mai-23 iunie;
-examinarea medicală: 6-30 iunie;
termenul final de întocmire a dosarelor: 21 iulie.

Adresele centrelor militare pot fi găsite accesând link-urile: www.defense.ro/cariera-recrutare-mapn-ro și pe www.recrutaremapn.ro/contactbir.php.
Vârsta candidaților: între 18 ani împliniți, la data începerii programului de instruire, și cel mult 45 de ani împliniți, la data finalizării programului de instruire.

Soldații (și gradații) profesioniști (SGP) constituie cel mai numeros corp de personal militar și îndeplinesc funcții de execuție specifice luptătorilor și specialiștilor militari, în cadrul unor microstructuri de tip echipă, echipaj, post de luptă sau grupă/similare. SGP pot îndeplini și funcții de comandă la nivelul acestor microstructuri. SGP participă nemijlocit la procesul de instrucție individuală și colectivă, asigură exploatarea și întreținerea tehnicii și armamentului din dotare și a infrastructurii de instruire și pot executa misiuni de paza a obiectivelor militare. Alături de ceilalți militari, SGP au misiunea nobilă de păstrare a integrității și suveranității statului, a apărării cetățenilor țării. De asemenea, sunt chemați în orice situație care afectează desfășurarea normală a vieții (calamități, dezastre naturale sau tehnologice etc.).

SGP constituie principala sursă de formare a subofițerilor în activitate și pot fi selecționați la programele de formare a maiștrilor militari în activitate, precum și în vederea participării la cursurile organizate pentru admiterea în învățământul superior sau la cursul de formare a ofițerilor în activitate.”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *