Marea Britanie a aprobat și vaccinul Moderna

Externe

Agenția de reglementare medicală din Marea Britanie a aprobat ,vineri vaccinul Moderna pentru prevenirea Covid-19, a anunțat ministerul Sănătății, adăugând că a convenit achiziționarea a încă 10 milioane de doze, transmite Reuters.

Astfel, Marea Britanie este singura țară din lume care a aprobat trei vaccinuri împotriva COVID-19, deja fiind aprobate cele dezvoltate de Pfizer/BioNTech și de Oxford/AstraZeneca.

Guvernul de la Londra a comandat încă 10 milioane de doze, pe lângă cele 7 milioane agreate deja cu Moderna. Livrările vor fi disponibile, cel mai probabil din primăvară. În total, Marea Britanie a comandat deja 367 de milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19.

”Deja am vaccinat aproape 1,5 milioane de persoane în Regatul Unit, iar vaccinul Moderna ne va permite să accelerăm programul de vaccinare și mai mult după ce dozele vor deveni disponibile, din primăvară”, a spus ministrul sănătății Matt Hancock.

Vaccinurile vor fi mai întâi administrate categoriilor vulnerabile, care reprezintă aproximativ 30 de milioane de persoane în Marea Britanie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *