Marea Britanie avertizează că Rusia ar putea relua loviturile aeriene asupra infrastructurii energetice a Ucrainei

Externe

Forţele armate ruse s-ar putea pregăti pentru o nouă campanie de bombardamente în această iarnă împotriva infrastructurii energetice a Ucrainei, au declarat experţi din cadrul serviciilor de informaţii britanice, relatează dpa.

Analiza face parte din raportul zilnic al serviciilor de informaţii britanice în legătură cu războiul din Ucraina, publicat de Ministerul Apărării la Londra.
Conform acestuia, armata rusă şi-a intensificat atacurile asupra Kievului, mai ales cu drone kamikaze, la sfârşitul săptămânii trecute – probabil pentru a slăbi apărarea antiaeriană a ucrainenilor.

De asemenea, forţele ruse nu au mai folosit rachete de croazieră timp de aproape două luni, ceea ce sugerează, potrivit Ministerului britanic al Apărării, că Rusia îşi construieşte „un stoc substanţial din aceste arme”.
Experţii britanici cred că Rusia ar putea intenţiona să folosească rachete împotriva sistemului critic de alimentare cu energie electrică al Ucrainei în această iarnă.

Ministerul britanic al Apărării a publicat zilnic informaţii despre evoluţia războiului din Ucraina de la invazia rusă în februarie 2022. Moscova acuză Londra că răspândeşte dezinformarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *