facebook

Marea Britanie – Comisia parlamentară solicită reguli mai stricte pentru Facebook

Externe

Parlamentarii britanici cer într-un raport dur, publicat la sfârșitul unei investigații privind Facebook, impunerea unor reguli stricte, astfel încât să fie stopată răspândirea de informații false pe platforma socială, relatează BBC News.

Ancheta privind știrile false, care a durat mai mult de un an, a fost condusă de Comitetul Digital, Cultură, Media și Sport (Digital, Culture, Media and Sport Committee), ale cărui dovezi se axează în cea mai mare parte pe practicile comerciale ale Facebook înainte și după scandalul Cambridge Analytica.

Parlamentarii britanici au ajuns la concluzia că fondatorul facebook,Mark Zuckerberg nu a reușit să arate „leadership sau responsabilitate personală”, în ceea ce privește știrile false.

Facebook a salutat raportul comitetului de selecție digitală, susținând că ar fi deschisă către „o reglementare care să facă mai mult sens”.
Parlamentarii britanici au declarat că ceea ce era necesar pentru a face față proliferării dezinformării online și a utilizării abuzive a datelor cu caracter personal a fost o „schimbare radicală a balanței de putere între platformele sociale și oamenii”.

Raportul recomandă pentru firmele din tehnologie: un cod obligatoriu de etică pentru companiile de tehnologie, supravegheat de un reglementator independent; autoritatea de reglementare să aibă puterea de a iniția acțiuni în justiție dacă societățile încalcă codul; guvernul să reformeze actualele legi electorale și regulile privind implicarea în alegerile din Marea Britanie a entităților din străinătate; societățile de social media să fie oblgiate să elimine sursele cunoscute de conținut dăunător, inclusiv surse dovedite de dezinformare; companiile tech care operează în Marea Britanie să fie impozitate pentru a ajuta la finanțarea activității pentru biroul Information Commissioner și orice nouă autoritate de reglementare înființată pentru a le supraveghea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *