Boris Johnson

Marea Britanie intră în carantină naţională din 5 noiembrie

Externe Actualitate

Marea Britanie a raportat marţi 397 de noi decese cauzate de COVID-19, aceasta fiind cea mai mare cifră zilnică înregistrată de la 27 mai. Per total, bilanţul deceselor a crescut la 47.250, Anglia fiind ţara cu cel mai mare număr oficial de morţi din Europa din cauza COVID-19, informează Reuters.

De asemenea, 20.018 noi cazuri confirmate au fost raportate marţi, faţă de 18.950 cu o zi mai devreme.

După ce luna trecută a respins o nouă izolare naţională, premierul Boris Johnson şi-a schimbat planurile cu 180 de grade şi a spus că vor fi instituite noi restricţii naţionale de joi 5 noiembrie, restricţii care vor dura până pe 2 decembrie.

Se reinstituie norma ”staţi acasă”, se va reduce timpul petrecut afară, se recomandă evitarea călătoriilor (cu mijloace de transport private sau publice) care nu sunt absolut necesare.

Deplasările nu vor mai fi permise decât cu câteva excepţii precum cele în scopul cumpărăturilor de produse de strictă necesitate, îngrijirii copiilor sau educaţiei, îndeplinirii sarcinilor de serviciu (în situaţiile unde activitatea nu se poate desfăşura de acasă), tratamentelor medicale – programări sau situaţiilor de urgenţă, exerciţiilor fizice (alături de persoane din familie sau cu maxim o persoană din altă familie) şi vizitării unor membri de familie din categoria persoanelor vulnerabile.

Întâlnirile între persoane din familii diferite vor fi interzise atât în interior, cât şi în spaţiile publice, cu câteva excepţii; se va menţine regula distanţării fizice de 2 metri.

Vor fi închise magazinele care comercializează produse care nu sunt de strictă necesitate, restaurantele şi barurile, muzeele şi sălile de spectacole (cinematografe, teatre, săli de concerte), frizeriile, saloanele de înfrumuseţare, bronzare, masaj şi tatuaj, centrele de petrecere a timpului liber (grădini zoo, grădini botanice, cazinouri, săli de climbing, săli de fittnes, bowling, bazine de înot, terenuri de golf, centre de călărie), spălătoriile auto, croitoriile, agenţiile de turism, casele de pariuri.

Supermarketurile şi magazinele care furnizează bunuri de strictă necesitate vor putea rămâne deschise, însă în condiţiile de funcţionare prevăzute de normele anti-COVID-19. De asemenea, hotelurile vor rămâne deschise doar pentru persoanele care călătoresc în scop de serviciu.

Şcolile, universităţile, locurile de joacă vor rămâne deschise, la fel ca o serie de servicii publice precum cele medicale, pentru furnizarea de locuri de muncă, instanţele de judecată şi cele de evidenţă a populaţiei.

Evenimente specifice precum înmormântările vor fie permise doar cu participare a maxim 30 de persoane; ceremoniile de căsătorie sau pentru parteneriate civile vor fi permise doar în circumstanţe excepţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *