facebook

Mark Zuckerberg – cere ajutorul guvernelor

Externe

Facebook cere guvernanţilor lumii ajutor pentru reglementarea conţinutului pe internet.

Mark Zuckerberg a transmis o scrisoare deschisă prin care solicită ajutor din partea autorităţilor lumii să reglementeze prin legi specifice controlul conţinutului de pe internet.

Într-un articol publicat în Washington Post, șeful Facebook declară că responsabilitatea pentru monitorizarea conținutului dăunător este prea mare pentru firme, şi solicită noi legi în patru domenii: conținut dăunător, integritatea alegerilor, confidențialitatea și transferabilitatea datelor.

Mark Zuckerberg: „Deputații declară adesea că avem prea multă putere asupra libertății de exprimare și, sincer, sunt de acord”, scrie seful Facebook şi cere un nou set de reguli pe care ar dori să le aplice toate companiilor de tehnologie. Aceste noi reglementări ar trebui să fie aceleași pentru toate site-urile web, spune el, pentru a ușura prevenirea lansării rapide a „conținutului dăunător” pe toate platformele.

Ce dorește Mark Zuckerberg de la guvernele lumii:
– Reguli comune pe care toate site-urile de social media trebuie să le respecte, impuse de organizațiile terțe, pentru a controla distribuția conținutului dăunător.

– Toate companiile majore de tehnologie trebuie să publice un raport transparent la fiecare trei luni, pentru a le pune pe picior de egalitate cu informațiile financiare.

– Legi mai stricte în întreaga lume pentru a proteja integritatea alegerilor, cu standarde comune pentru toate site-urile web pentru a identifica actorii politici.

– Legi care se aplică nu numai candidaților și alegerilor, ci și altor „chestiuni care au legătura cu politica”, precum și legi aplicabile în afara perioadelor oficiale de campanie.

– Noi standarde la nivelul întregii industrii pentru a controla modul în care campaniile politice utilizează date pentru a viza alegătorii online.
– Mai multe țări vor adopta legi privind confidențialitatea, cum ar fi Regulamentul general UE privind protecția datelor (GDPR), care a intrat în vigoare anul trecut.

– Un „cadru global comun”, ceea ce înseamnă că aceste legi sunt toate standardizate la nivel global, în loc să fie substanțial diferite de la o țară la alta.

– Norme clare despre cine este responsabil pentru protecția datelor oamenilor atunci când există un transfer de la un serviciu la altul.
Scrisoarea deschisă va fi publicată și în presa europeană. „Cred că Facebook are responsabilitatea de a ajuta la rezolvarea acestor probleme și aștept cu nerăbdare să le discut cu parlamentarii din întreaga lume”, concluzionează Zuckerberg în scrisoarea adresată clasei politice din toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *