MF lansează a patra ediţie TEZAUR – Titluri de stat cu dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an

Social

Din 13 martie, Ministerul Finanţelor lansează a patra ediţie TEZAUR: Titluri de stat cu dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an

Românii pot investi, începând de astăzi, 13 martie, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturităţi de 1 şi 3 ani, cu dobânzi anuale de 6,10% şi, respectiv, 6,85%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată. De la începutul acestui an, prin cele 3 emisiuni precedente, investitorii au cumpărat titluri de stat Tezaur de peste 3,2 miliarde lei.

Cum economiseşti
Titlurile de stat pot fi cumpărate:
– Între 13 martie 2024 – 11 aprilie 2024 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesaţi Ghid Tezaur online şi Tezaur online;

– Între 13 martie 2024 – 12 aprilie 2024 de la sediul unităţilor Trezoreriei Statului;
– Între 13 martie 2024 – 11 aprilie 2024 în mediul urban şi 13 martie 2024 – 10 aprilie 2024 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale C.N. Poşta Română S.A.
Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.
Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificări ale acestuia sunt publicate la secţiunea Datorie publică, www.posta-romana.ro.
Biroul de relaţii cu mass-media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *