Michelle şi Barack Obama s-au întors la Casa Albă pentru a-și dezveli portretele oficiale

Externe

Barack şi Michelle Obama au asistat, miercuri, la Casa Albă, la ceremonia de dezvelire a portretelor lor oficiale, găzduită de actualul preşedinte american, Joe Biden, relatează BBC. Evenimentul a fost organizat la cinci ani după ce fostul cuplu prezidenţial a părăsit reşedinţa din Washington.

Ei au fost primiţi de actualul președintele Joe Biden şi de soţia acestuia, Jill Biden. Soţii Obama şi Biden au devenit prieteni apropiaţi în timpul celor două mandate ale lui Barack Obama. Actualul preşedinte şi prima doamnă a Statelor Unite s-au declarat onoraţi să găzduiască această ceremonie de dezvelire a portretelor soţilor Obama, “care vor fi expuse pe pereţii de la Casa Albă pentru totdeauna ca o amintire a puterii pe care le au speranţa şi schimbarea”, a adăugat ea.

Tradiţia din Statele Unite cere ca preşedintele în exerciţiu să-şi invite predecesorul şi pe soţia acestuia cu ocazia dezvelirii oficiale a portretelor lor la Casa Albă. Soţii Obama, care au rămas foarte populari după plecarea lor de la Casa Albă, nu au avut parte de această ceremonie tradiţională în timpul mandatului preşedintelui republican Donald Trump.

Stewart McLaurin, preşedintele Asociaţiei de Istorie de la Casa Albă, a spus că nu există o procedură oficială în privinţa portretelor oficiale. “Depinde cu adevărat de preşedintele în funcţie la Casa Albă şi de fostul preşedinte imortalizat în portret să stabilească momentul exact al ceremoniei, însă nu există un calendar prestabilit”, a precizat el.

La rândul lor, soţii Obama i-au primit la Casa Albă pe fostul preşedinte George W. Bush şi pe soţia acestuia, Laura Bush, la ceremonia lor de dezvelire a portretelor oficiale, organizată în 2012, în timpul primului mandat al lui Barack Obama. Aceasta a fost cea de-a doua revenire a fostului preşedinte democrat, foarte popular în tabăra sa, la fosta sa reşedinţă din 1600 Pennsylvania Avenue.

În aprilie, Barack Obama a avut o apariţie foarte mediatizată atunci când a participat la un eveniment public dedicat cheltuielilor din sănătate, ocazie pentru el şi Joe Biden să-şi afişeze din nou camaraderia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *