Ministerul Dezvoltării creează o bază de date pentru atestarea mai transparentă şi profesională a experţilor în construcţii şi a verificatorilor de proiecte

Social

Ministerul Dezvoltării creează o bază de date cu subiecte pentru toate domeniile de atestare a verificatorilor de proiecte şi experţilor tehnici – anunţă ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Astfel, în vederea eficientizării şi perfecţionării proceselor de examinare pentru atestarea experţilor şi verificatorilor tehnici, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) lansează, până la 25 noiembrie, licitaţia pentru achiziţionarea serviciilor intelectuale de elaborare a unei baze de date cu subiecte de examen.

Subiectele se vor elabora şi preda în trei tranşe, iar, la finalul contractului, MDLPA va deţine o bază de date de peste 16.000 de subiecte pentru toate cele 22 de domenii şi subdomenii până la următoarea sesiune de examene, organizată în parteneriat cu Universităţile de specialitate, în anul 2023.

Ministrul a mai spus că procedura de desfăşurare a examenului rămâne neschimbată, iar data exactă a următorului examen va fi comunicată pe site-ul MDLPA cu 45 de zile înainte de organizarea examenului.
După cum este cunoscut, examenele pentru atestarea experţilor şi verificatorilor tehnici reprezintă o temă de interes major în rândul specialiştilor, proiectanţilor şi beneficiarilor şi, ţinând cont de lipsa acută de specialişti din diferitele domenii, MDLPA a reorganizat procedurile de organizare a acestor examene în anul 2021.

Astfel, sesiunile din lunile decembrie 2021 şi iulie 2022 sunt primele sesiuni de atestare organizate conform noilor reglementări. Au fost convocate 19 comisii centrale de examinare, iar candidaţii au susţinut examene în toate cele 6 centre regionale de examinare din municipiile Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi şi Timişoara. În urma celor două sesiuni, s-au atestat 1.292 de specialişti noi, dintre care 164 de experţi tehnici şi 1.128 de verificatori de proiecte.

Serviciul Comunicare
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *