Ministerul Familiei a lansat „Campania de promovare a serviciilor sociale specializate pentru victimele violenței

Social

Guvernul României prin Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES), alături de Reprezentanţa UNICEF în România au lansat miercuri, la Deva, o campanie de promovare a serviciilor dedicate victimelor violenţei domestice şi a violenţei împotriva fetelor şi femeilor.

Campania face parte din Proiectul „Sprijin pentru implementarea Convenţiei de la Istanbul în România”, Proiect finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021. Evenimentul a avut loc la Deva cu ocazia Zilei Internaţionale a Fetelor, pe 11 octombrie 2023, sărbătorită în întreaga lume pentru a promova drepturile fetelor.

„Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse implementează prin ANES, cu sprijinul partenerilor locali şi colaborarea cu instituţiile cu atribuţii în domeniu, proiectul Predefinit „Sprijin pentru implementarea Convenţiei de la Istanbul în România” , proiect ce aduce în prim-plan subiecte constant prezente pe agenda ministerului, reducerea violenţei în familie şi a violenţei împotriva femeilor şi a fetelor. Ministerul pe care îl conduc susţine prin toate politicile, proiectele şi programele sale eliminarea tuturor formelor de abuz şi violenţă împotriva fetelor şi femeilor, accesul la educaţie de calitate, inclusiv la educaţie pentru sănătate, şi susţine fetele să îşi atingă potenţialul maxim şi să devină lideri ale comunităţilor lor”, a declarat Natalia Intotero, Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

„Discriminarea de gen şi violenţa împotriva femeilor şi fetelor sunt probleme reale şi grave în societatea românească, cu mii de victime în fiecare an. Avem nevoie de măsuri active, care să contribuie la crearea unei lumi a şanselor şi oportunităţilor egale. Fiecare destin e important, fiecare voce trebuie auzită. Este timpul ca noi toţi să ne asumăm responsabilitatea – cu şi pentru fete – şi să investim într-un viitor care crede în deplina afirmare a potenţialului lor! Fiecare dintre noi are o misiune importantă, însă, doar împreună, putem transforma drepturile fetelor şi femeilor în realitate, prin forţa şi solidaritatea care trebuie să ne unească în promovarea acestei cauze! „, a declarat Luminiţa Popescu, Secretar de Stat, Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi.

„Îmi doresc să devin adult într-o lume în care fiecare femeie şi fată este tratată cu respect, într-o ţară în care să nu mai citim despre fete şi femei agresate pe stradă şi în familie, în care fiecare fată să îşi poată urma visele şi să devină lideri ai comunităţilor lor”, a afirmat Denisa, Membră a Boardului Copiilor din România susţinut de UNICEF.

„UNICEF continuă să pledeze public cu privire la importanţa investirii de resurse pentru realizarea drepturilor tuturor adolescentelor. Este o investiţie în viitorul societăţii noastre. O altă prioritate cheie pentru UNICEF în România a fost sprijinirea adolescentelor de a participa în mod semnificativ la procesele de luare a deciziilor. Am sprijinit înfiinţarea unor organisme consultative ale copiilor în mai multe localităţi din România şi invităm autorităţile locale din întreaga ţară să preia această iniţiativă. Acest lucru vă va oferi şansa de a asculta de la copii despre problemele care contează pentru ei”, a declarat Anna Riatti, Reprezentanta UNICEF în România.

„Fetele din România au nevoie de politici publice care sa încurajeze egalitatea de tratament între femei şi bărbaţi, să combată discriminarea şi violenta de gen. Astfel de politici permit fetele să aibă încredere în forţele proprii, să îşi atingă potenţialul, să îşi urmeze visele. Fetele de azi sunt femeile de mâine pe care le dorim puternice şi conştiente de drepturile lor – iar pentru asta trebuie să acţionăm coordonat şi împreună”, a afirmat Victoria Stoiciu, Consilier de stat în Guvernul României.
Comunicat de presă – Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *