Ministrul de finațe – atac dur la adresa PSD: „Sunteți niște țepari!”

Politica

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a atacat dur PSD, într-un discurs susținut în plenul Parlamentului, la dezbaterea moțiunii simple depuse de social democrați.

Cîțu i-a acuzat pe reprezentanții PSD că se folosesc de pandemia de coronavirus pentru a ataca Guvernul și că au distrus economia
Ministrul a acuzat PSD-iștii că nu ar fi plătit facturile IMM-urilor care au câștigat finanțare prin programele guvernamentale din anii 2017-2019..

”Sunteți niște țepari, ați promis bani IMM-urilor în 2017 și nu le-ați plătit facturile, a trebuit să le plătim noi când am venit la guvernare. Oamenii care au crezut în promisiunea PSD, încă plătesc rate la creditele – punte luate atunci”, a spus ministrul Finanțelor, cu trimitere la programul Startup Nation.

Cîțu i-a acuzat direct pe PSD-iști de sabotarea acțiunilor guvernului în timpul pandemiei de coronavirus, inclusiv prin depunerea acestei moțiuni simple, și a spus că social-democrații ar trebui să fie anchetați penal pentru că au încercat să stopeze în parlament inițiativele guvernamentale.

„Cine sunt acești semnatari (ai moțiunii – n.r.)? Sunt cei care i-au gazat și bătut pe români în 10 august. Sunt criminali pentru că au jucat poker cu sănătatea românilor când au șantajat cu prelungirea stării de urgență”, a spus Cîțu.

Ministrul de finanțe a reproșat PSD și stagnarea reformelor din instituții, dar și datoriile neplătite către firme.

„Informatizarea ANAF, de 30 de ani de zile vă chinuiți să o faceți, am făcut-o în câteva luni de zile! Rambursarea TVA, țineați banii ilegal ca să micșorați deficitul. Plata concediilor medicale, media era de 50 de milioane de lei, cam atât plăteați pentru companiile din România.

În martie am plătit 400 de milioane de lei . Am triplat rata cu care plătim înapoi acești bani. Am plătit facturile la timp, nu ca voi”, a susținut Cîțu, de la tribuna Parlamentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *