Cătălin Predoiu

Ministrul Justiției – propunerile pentru conducerile Parchetului General, DNA și DIICOT

Social

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat, marți, propunerile pentru ocuparea funcțiilor de șef la DNA, Parchetul General și DIICOT: Gabriela Scutea pentru Parchetul General, Crin Bologa pentru DNA, Giorgiana Hosu pentru DIICOT.

Procuror-şef al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Gabriela Scutea.

”Doamna procuror Gabriela Scutea a avut cea mai solidă prestaţie şi cel mai solid dosar profesional depus dintre toţi candidaţii. O prestaţie aplicată, concretă, pertinentă şi plină de hotărâri. Este un procuror pentru care Ministerul Public nu prezintă necunoscute. A demonstrat cunoaştere, viziune, forţă şi substanţă profesională. Proiectul de management al doamnei Scutea a fost cel mai bun dintre toate cele prezentate, acoperind complet atât partea de administraţie şi construcţie internă a Ministerului Public, cât şi partea de reprezentare externă. Cunoaşte bine MCV şi este foarte bine cunoscută a Bruxelles”, a afirmat ministrul Predoiu.

Procuror-şef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) -Crin Bologa.
”Domnul procuror Crin Bologa cunoaşte DNA, a lucrat în DNA şi nu a avut nicio intersecţie cu pasivele DNA. A prezentat un proiect de management complet, concret, cu soluţii aplicate. Prestaţia la interviu a fost impresionantă, puternică şi echilibrată în acelaşi timp. Aduce garanţia că lupta anticorupţie va continua energic în condiţii de deplin respect al drepturilor şi garanţiilor procesuale”, a spus ministrul Predoiu.

Procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Georgiana Hossu.
“DIICOT prezintă particularitatea anchetelor transfrontaliere şi prin aceasta a cooperării interinstituţionale interne şi externe. Doamna procuror Giorgiana Hosu stăpâneşte cel mai bine aceste dimensiuni. Proiectul de management a fost comprehensiv şi prestaţia echilibrată, susţinută de o cunoaştere panoramică a problemelor şi a activităţii DIICOT”, a declarat Cătălin Predoiu.

Lista cu propunerile va fi înaintată CSM pentru obținerea avizului consultativ, iar apoi propunerile vor fi trimise preşedintelui Klaus Iohannis pentru numirile în funcțiile de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *