Ministrul Luminița Odobescu – întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba

Politica

Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a avut marți, 2 aprilie 2024, o întrevedere cu omologul ucrainean, Dmytro Kuleba, în marja conferinței ministeriale Restoring Justice for Ukraine, organizată la Haga.

Agenda discuțiilor a inclus aspecte privind sprijinul comunității internaționale pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, integrarea europeană a Ucrainei, precum și teme de actualitate de pe agenda bilaterală pentru anul 2024.

Cei doi demnitari au agreat importanța accelerării procesului de implementare a înțelegerilor convenite în cadrul contactelor bilaterale de nivel din 2023, în special în cursul vizitei Președintelui Zelenski la București (10 octombrie 2023), respectiv a ședinței comune a Guvernelor României și Ucrainei (Kiev, 18 octombrie 2023). Cu acest prilej, cei doi oficiali au reafirmat angajamentul pentru ridicarea relației bilaterale România-Ucraina la nivel de Parteneriat Strategic.

Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a reiterat sprijinul constant şi multidimensional al României pentru Ucraina și poporul ucrainean, atât în plan bilateral cât şi european. Totodată, oficialul român a evidențiat participarea României la eforturile internaționale pentru tragere la răspundere a tuturor celor vinovați de crime în Ucraina și împotriva Ucrainei.

Șefa diplomației române a prezentat. De asemenea, sprijinul consecvent al României pentru procesul de aderare al Ucrainei și Republicii Moldova la Uniunea Europeană.
Ministrul afacerilor externe Dmytro Kuleba a prezentat situația de pe front, evidențiind importanța sprijinului internațional pentru forțele armate ucrainene.

Ministrul Kuleba a reafirmat angajamentul autorităților ucrainene pentru aprofundarea relației politice cu România, prin ridicarea acesteia la nivel de Parteneriat Strategic și a salutat poziția consecventǎ de sprijin a României.
Comunicat de presă – Ministerul Afacerilor Externe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *