Ministrul Muncii – peste 1 milion de dosare de pensii au fost digitalizate

Social

Ministrul interimar al muncii, Raluca Turcan.a anunțat, joi într-o postare pe pagina de facebook că au fost digitalizate peste 1 milion de dosare de pensii.

“Cu o Medie de PROCESARE de 26.000 de dosare / zi, am ajuns la astazi 𝟭.𝟬𝟯𝟬.𝟬𝟬𝟬 𝗱𝗲 𝗱𝗼𝘀𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗶𝗴𝗶𝘁𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝘁𝗲 version 10 luni ale Primele acestui o, pentru o ulterioara Să aplicam Reclamatia a recalcularea pensiilor.

În mai puțin de o lună de la suplimentarea numărului de angajați la casele de pensii, numărul de dosare care au fost digitalizate a depășit numărul dosarelor care au fost procesate în perioada ianuarie – septembrie de către angajații care făceau acest lucru suplimentar față de sarcinile curente pe care trebuiau să le îndeplinească.

Astfel, dacă la sfârșitul lunii septembrie aveam în jur de 500.000 de dosare digitalizate, astăzi vorbim despre dublarea numărului și depășirea primului milion de dosare pregătite în vederea recalculării.Cu actualul ritm de lucru am siguranța că vom finaliza procesul de digitalizare al celor 5 milioane de dosare în timpul asumat, respectiv până la sfârșitul anului viitor.

Ulterior, vom demara recalcularea tuturor pensiilor, proces care ar fi putut începe de pe acum, dacă digitalizarea ar fi fost asumată și demarată din 2019, conform Legii 127 privind pensiile publice.”, a scris Raluca Turcan pe pagina de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *