sorina pintea

Ministrul Sănătății – despre Legea profesiilor medicale și Legea prevenției

Social

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunțat, miercuri, că va lansa în dezbatere publică proiectul “Legea profesiilor medicale”, precizând că draftul “Legii prevenției”este aproape gata.

“Vom ieşi până vineri în transparenţă decizională cu Legea profesiilor medicale, care sper eu că va încerca să facă oarecare lumină vizavi de modul în care s-a discutat în ultima perioadă de medici falşi, nefalşi şi toate celelalte, Acest proiect de lege a fost negociat cu toate asociaţiile profesionale de mai mult timp”, a precizat ministrul Sănătății.

Sorina Pintea a anunţat, de asemenea, că draftul Legii prevenţiei este aproape finalizat: “Am finalizat oarecum draftul pentru Legea prevenţiei.

Cu siguranţă ar mai fi cam o lună de lucru, dar pentru a scurta oarecum timpul am propus echipei să mergem o săptămână undeva, fără telefoane, fără intervenţii şi să stăm de dimineaţă până seara să finalizăm acest proiect important. Legea are ca principal scop asigurarea accesului universal şi echitabil la servicii medicale sigure, eficace, eficiente, conforme cu nivelul progresului înregistrat de tehnică şi ştiinţele medicale.”
Ministrul a susținut că prin acest proiect de lege se creează premisele că tot ce apare nou, inovativ în sănatate să fie aplicat.

„Bineînteles, în concordanță cu legislatia pe care o vom adapta, astfel încat să permită accesul. Legea prevenţiei este construită pornind de la următoarele principii: echitatea în asigurarea accesului la servicii pentru fiecare persoană asigurată sau nu, solidaritatea, eficienţa utilizării fondurilor publice, abordarea centrată pe persoană de-a lungul vieţii, reorganizarea instituţională cu creşterea capacităţilor de sănătate publică în termeni de infrastructură, resursă umană, tehnologia informaţiei şi sisteme informaţionale”, a adăugat ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *