sorina pintea

Ministrul Sorina Pintea – despre dezinfectaţii din spitale

Externe

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a explicat marți că dezinfectanții cu probleme din spitale au fost identificați de Ministerul Sănătății, care a făcut plângere penală în acest caz. Ministrul a precizat că, după primirea rezultatelor de la laborator, dezinfectanții neconformi au fost scoși din spitale.

Dezinfectanţii pentru spitale care nu îndeplineau standardele corespunzătoare privind distrugerea microbilor au fost utilizaţi în peste 30 de spitale din ţară, a anunţat, marţi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

„Menţionez că aceste biocide se folosesc pentru dezinfecţia suprafeţelor şi pentru dezinfecţia instrumentarului, instrumentarul care merge ulterior la sterilizare.

Pot să vă spun că sunt în peste 30 de spitale din toată ţara , dar repet în momentul în care s-a constatat această neconformitate s-a reverificat şi apoi s-a dispus retragerea acestor produse. Analizele au fost făcute din proprie iniţiativă, noi efectuăm controale tematice, noi am spus că ne interesează siguranţa pacienţilor, se pare că nu am fost luaţi în serios de către anumiţi producători şi distribuitori”, a declarat Sorina Pintea, în cadrul unei conferinţe de presă la Ministerul Sănătăţii.

Reacţia ministrului Sănătăţii vine în condiţiile în care Poliţia Română a anunţat, marţi, că poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, fac cinci percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Prahova, la domiciliile unor persoane fizice şi la sediile sociale şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale ce produc, importă şi comercializează produse biocide, într-un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, zădărnicirea combaterii bolilor şi comercializarea de produse alterate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *