Mircea Geoană

Mircea Geoană  condamnă decizia Rusiei de a se retrage din acordul privind exporturile de cereale ale Ucrainei prin Marea Neagră

Politica

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană condamnă decizia unilaterală a Rusiei de a se retrage din acordul privind exportul de cereale prin Marea Neagră.
„Condamn decizia unilaterală a Rusiei de a se retrage din acordul privind exporturile de cereale ale Ucrainei prin Marea Neagră, în pofida demersurilor aliatului nostru, Turcia, și ale Organizației Națiunilor Unite”, ac scris marți pe Facebook Mircea Geoană.

Potrivit acestuia, războiul ilegal al Federației Ruse împotriva Ucrainei continuă să aibă impact asupra milioanelor de oameni vulnerabili din întreaga lume.
„Mai mult ca oricând, trebuie să ne asigurăm că putem naviga cu încredere prin vremuri de profundă incertitudine, pentru noi, dar și pentru întreaga lume. Nu trebuie să lăsăm dependențele unilaterale să definească destinul nostru, iar astăzi, rutele alternative nu sunt doar o opțiune, ci o necesitate”, adăugat secretarul general adjunct al NATO.
Rusia și-a suspendat luni participarea la acordul de export de cereale din Marea Neagră, a declarat reprezentantul Kremlinului, potrivit Reuters.

Acordul, mediat de ONU și Turcia în iulie anul trecut, a avut ca scop atenuarea crizei alimentare globale prin permiterea exportului în siguranță a cerealelor ucrainene blocate în porturile din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *