Monte Carlo – inima Principatului Monaco

Actualitate Lifestyle

Principatul Monaco este al doilea cel mai mic stat suveran din lume, după Vatican. Este situat pe Riviera Franceză din Europa de Vest și are o suprafață de 2,02 km² și o populație de aproximativ 37800 de locuitori.

Inima Principatului Monaco este cu siguranță cartiertul Monte Carlo, care este și cel mai populat.

Prin înfățișarea sa regală, Principatul Monaco nu încetează să fascineze vizitatorii datorită atmosferei cool, al clădirilor extravagante, al stâncilor spectaculoase cu vedere la mare, al peisajului superb ce îți asigură o ședere plină de farmec, în cea mai exclusivistă destinație de pe Coasta de Azur.

Pe aici au trecut, printre alții, celebrul James Bond, precum și întreaga echipă din filmul Ocean’s Twelve. Faimos pentru Campionatul mondial de Formula 1, pentru peisajele și atracțiile sale, care apar în multe filme de la Hollywood, pentru plajele exotice și luxul care se traduce în mașini, iahturi și paradis fiscal, Monte Carlo rămâne o certitudine.

Este una dintre acele destinațiile pe care, chiar și din curiozitate, trebuie să o vedeți în realitate, nu numai pe ecrane.

Petrecerea unei vacanțe în Principatul Monaco înseamnă să stați într-un loc de lux, unde puteți savura fascinanta atmosferă admirând orizontul dintre cer și mare. Având în vedere dimensiunile reduse, este posibil să descoperiți Principatul într-o săptămână. Șapte zile ar putea fi suficiente pentru a vă îndrăgosti de acest mic paradis.

Cea mai bună perioadă pentru a merge în vacanță, în acest loc magic sunt lunile de primăvară, aprilie – mai, și lunile de toamnă, septembrie și octombrie. Vara este foarte aglomerat și riscați să nu vă bucurați din plin de Principat.

Una dintre atracțiile principale este fără îndoială, Cazinoul din Monte Carlo, un loc elegant în care vă puteți încerca norocul toată ziua. Evident, sunt permise doar persoanele cu vârsta peste 18 ani și trebuie respectată o anumită etichetă,pentru a juca, în special la mese. Cazionul este gazda finalei anuale a turneului european de poker – European Poker Tour Grand Final.

Cazinoul din Monte Carlo este proiectat de același arhitect al Operei din Paris și a fost inaugurat în 1865. Frescele în stil Boucher, basoreliefurile, candelabrele, sculpturile şi cariatidele sunt doar câteva dintre simbolurile arhitecturale care impresionează încă de la prima vedere.

Apoi menționăm promenada și portul Monte Carlo, unde sunt acostate bărcile de lux și iahturile mici, pentru a fi admirate în timpul unei plimbări liniștite.

Grădinile Exotice (Jardin-Exotique de Monaco) sunt situate pe o fortăreață între mare și oraș și oferă vizitatorilor cele mai interesante forme de plante, care se dezvoltă datorită unui microclimat favorabil.

Tot aici se află și Peștera Observatorului, o peșteră naturală formată din stalactite și stalagmite unde puteți vedea exponate valoroase precum: sculele din epoca de piatră și oasele speciilor dispărute de animale, pe care le puteți studia în muzeul de antropologie, care se află în centrul grădinii.

Grădinile Japoneze, cu cu garduri de bambus, iazuri, pietre din insula japoneză Awaji, poduri, felinare, paturi de flori și pădure încadrate în vegetația de origine mediteraneană (pini, măslini, rodii, etc), par a fi o călătorie prin două lumi care se reunesc într-o îmbrățișare.
Principatul Monaco găzduiește, de asemnea, Muzeul Oceanografic – un muzeu de științe marine, o atracție atât pentru adulți, cât și pentru copii, unde puteți admira o mare varietate de: stele de mare, căluți de mare, broaște țestoase, meduze, crabi, homari, rechini, arici de mare, castraveți de mare, anghile, sepii etc.

Vizitați Centrul istoric din Monaco care este o descoperire continuă, printr-un labirint de străzi, magazine și monumente care din stilul neogotic te catapulteză în stilul architectural rococo.

În centrul istoric Monaco-Ville se află Place du Palais, în care puteti vedea palatul printului Albert si clădirile statului, Catedrala Monaco din apropierea Palatului Princiar, unde se află și mormântul Prințesei Grace de Monaco, Muzeul Naţional de Păpuşi, dar şi Exponatele de Ceasornicărie, Muzeul Suvenirurilor si Colectiilor Napoleonice si Arhivele Istorice ale Palatului, care includ mii de exponate, Muzeul de Ceară al Prințesei de Monaco și Monte Carlo Story, un spectacol ce are ca temă istoria țării.

Pentru pasionații de shopping, Principatul Monaco oferă cele mai bune branduri de modă, bijuterii și parfumerie, la doar câțiva pași de centrul Place du Casino. O bijuterie a farmecului și a rafinamentului, Métropole Shopping Center este un loc exclusivist în care vă puteți plimba printre cele peste 80 de magazine și buticuri ale unor mărci de renume mondial, într-un ambient luminat de candelabre din cristal și decorate cu marmură de o rară frumusețe.

Pentru distracție, în Monte Carlo veți găsi cele mai moderne discoteci din Europa, baruri de lux și cluburi de noapte la modă. Distracția în Monte Carlo este garantată dar și destul de costisitoare, însă merită să petreceți o seară într-unul dintre cluburile de noapte magice din oraș.
Pentru cazare, evident, Monte Carlo nu înseamnă doar hoteluri de lux.

Există, de asemenea, multe structuri de 3 stele care garantează, împreună cu înalta calitate a sectorului ospitalității, prețuri mai accesibile.

Principatul Monaco este influențat de cele mai faimoase două bucătării din lume, bucătăria franceză și cea italienă. Printre specialitățile pe care trebuie să le gustați este Barbajiuanul (un fel de ravioli umplute cu brânză și dovleac, care sunt prăjite). Un alt fel de mâncare tradițională este Stocafi (fructe de mare gătite în vin, asezonate cu sos de roșii, măsline negre, usturoi și ierburi aromate, sau Ratatouille(o tocană de legume facută din roșii, ceapă, ardei și vinete).

De obicei la Monte Carlo masa se încheie cu Fougasse (rulouri dulci aromate cu portocale și anason, acoperite cu migdale, zahăr granulat și nuci de pin). Lichiorul de anason este foarte faimos în Monte Carlo, iar șampania are statut de băutură natională.

Pentru a ajunge în Monaco puteți lua avionul de la București la Nisa, deoarece Monaco nu are propriul aeroport (cel mai apropiat fiind cel din Nisa, care se află la 18 kilometri distanță). Din România există zboruri directe low-cost operate de Blue Air și Wizz Air. Din Nisa puteți lua trenul, taxiul sau autobuzul până la Monaco.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *